“Wij -Delen” in Grimbergen

/ Stimuleer het gedeeld gebruik tussen buren

69Stemmen

0Berichten

Owner

/ Stimuleer het gedeeld gebruik tussen buren

Ik ben William Claeys, al jaar en dag inwoner van Grimbergen, en samen met mijn collega Lieven D’Hont de oprichter van Peerby Belgium willen we het delen in Grimbergen promoten.

Contacteer projecthouder
Dit project is beëndigd op 31/05/2019

Iedereen heeft wel eens een boormachine, lange ladder, schuurmachine of wafelijzer nodig. Maar kopen is niet nodig als je spullen die je weinig gebruikt kan lenen bij de buren.

Het succes ervan hangt nauw samen met het aantal uitlenende buren! Help ons om via specifieke acties het aantal mensen die producten delen in Grimbergen te verhogen!

Door het delen van materialen worden energie en grondstoffen bespaard. Door te delen met buren kan je wat geld besparen en ontmoet je nieuwe mensen.

Hiervoor doen we een beroep op “Peerby”, een handige tool die daarbij kan worden ingezet. Dit is een website en een mobiele applicatie waarmee je makkelijk items kunt delen met je buren.

We willen het aantal delers verhogen, om zo de producten die rusteloos liggen te verouderen weer te activeren en het gedeeld gebruik promoten.

Om een actieve deelgemeenschap te creëren in Grimbergen plannen we verschillende acties:

  • het organiseren van een flyer-actie met enkele vrijwilligers aan de scholen, station, markt,..
  • het organiseren van een workshop rond swishing, ontspullen en circulaire economie.
  • het promoten van peerby op sociale media,..

Dus stem op dit project Wij-delen, wordt alvast lid van Peerby en zorg dat we het aantal leden een boost geven!

Met het budget van het grimburgerfonds gaan we op allerlei ludieke manieren het gedeeld gebruik verhaal en de mogelijkheden van gedeeld gebruik als een lopend vuurtje door Grimbergen laten circuleren,via deelbare flyers, inspirerende marktkraampjes en activerende workshops.