Made by Syrians. For Everyone.

/ We Exist

Owner

/ We Exist

"We Exist" is gecreëerd en wordt geleid door Syriërs... Het toekomstige project van "We Exist" is de oprichting van een Syrisch centrum voor culinaire en culturele uitwisseling. We willen onze vaardigheden demonstreren en werkgelegenheid bieden.

Contacteer projecthouder
Dit project is beëndigd op 20/01/2020

Wij zijn Syrische nieuwkomers in België en hebben een organisatie opgericht die mensen wil verbinden door middel van lekker eten. Na enkele jaren actief te zijn geweest op evenementen en andere locaties, willen we onze eigen ruimte openen. Steun ons om deze droom waar te maken!

We Exist is opgericht in 2016. We zijn actief als freelance vrijwilligers sinds onze aankomst in België. Bij het zoeken naar een appartement of een baan na onze aankomst werden we met veel obstakels geconfronteerd. Daarom hebben we besloten om We Exist op te richten dat de toegang tot de arbeidsmarkt voor nieuwkomers zal vergemakkelijken. Voorlopig hebben we vrijwilligers en een voltijds werkende persoon - we zijn zeer gemotiveerd om een verschil te maken voor ons en andere nieuwkomers. We zijn begonnen met het organiseren van Syrische maaltijden om onze cultuur en onze vaardigheden te demonstreren. En in 3 jaar tijd hebben we onze activiteiten vermenigvuldigd.

We organiseren Syrische ontbijten, brunches, lunches, diners en kookcursussen. Momenteel maken we gebruik van de ruimte van een heel mooi restaurant Le Damoiselle en Quaker House. We bereiden ook Syrische gerechten voor privé- en professionele feesten en zorgden al voor catering op festivals en evenementen (Belgian Pride, Forest sounds, Dialogues en Humanité, ....).

                                           

Voor een goede voortzetting van ons project hebben we het plan om een Syrisch centrum voor culinaire en culturele uitwisseling op te richten om de toegang tot de arbeidsmarkt te vergemakkelijken voor mensen die op de vlucht zijn voor conflicten en vervolging. Het doel is ook om de deelname aan het sociaal-economische en culturele leven te bevorderen en bij te dragen aan positieve veranderingen in onze samenleving. Na een lange zoektocht hebben we een ruimte gevonden waar je dagelijks van ons voedsel kunt genieten en voedsel kan bestellen voor uw evenementen.

Door regelmatig activiteiten in onze ruimte te organiseren willen we onze financiële middelen verhogen en onze vrijwilligers aanwerven.

De ruimte die we gevonden hebben, moet eerst gerenoveerd worden voordat ze volledig functioneel is. Ook zullen we extra technische apparatuur en inkleding moeten kopen (voor de ruimte en voor onze cateringactiviteiten). Na een gedetailleerde analyse en berekening zullen onze kosten oplopen tot 40 000 euro. We zullen ons deel van onze inkomsten investeren en we zouden 10 000 euro extra nodig hebben. We hopen dat deze campagne ons zal helpen om dat doel te bereiken zodat we zo snel mogelijk operationeel kunnen zijn op onze eerste locatie.

 

Hoe u kunt bijdragen en hoe wij u zullen bedanken?

  • € 10 - falafel of vleesbroodje met salade en zoetigheid om te nuttigen wanneer u maar wilt op onze nieuwe locatie
  • € 25 - Syrische maaltijd voor 1 persoon te nuttigen wanneer u maar wilt op onze nieuwe locatie
  • € 50 - Syrische maaltijd voor 2 personen, te nuttigen wanneer u maar wilt op onze nieuwe locatie
  • € 80 - Syrische maaltijd met een drankje voor 2 personen, te nuttigen wanneer u maar wilt op onze nieuwe locatie
  • € 150 - privé catering voor maximaal 6 personen op uw locatie of lunch voor 6 personen op onze nieuwe locatie 
  • € 500 Syrische maaltijd/catering voor max 13 personen (als teambuilding, met vrienden of familie, ....)
  • € 1500 of meer - Syrische maaltijd voor een privé- of professioneel feest voor maximaal 40 personen. Contacteer ons voor meer info!

Winnaar Europese MoneyGram Award in de categorie 'Economische Groei'


Volg ons op Facebook of via de website

Video: Author: Alexandre Dechaumont  - Itaka Media