Walking Museum

/ One Art Foundation

€14.305van €25.000

62growfunders

34 dagen

57%
Steun dit project

Uw bijdrage wordt automatisch teruggestort als het project zijn doel niet behaalt.

Owner

/ One Art Foundation

One Art Foundation is een culturele stichting met als motto « kunst met impact ». Kunst weerspiegelt wie we zijn en is daarom cruciaal voor de groei en ontwikkeling van een samenleving. Samen met een internationaal team van enthousiastelingen met expertise in kunst, geschiedenis, filmproductie en innovatieve technologieën willen we met het project Walking Museum een dynamische draai geven aan kunstbeleving en de vergeten literaire held Tijl Uilenspiegel weer tot leven brengen!

Contacteer projecthouder

Met ons project Walking Museum willen we in de stad Damme het verhaal van Tijl Uilenspiegel vertellen. Via Augmented Reality technologie op je smartphone laten wij beroemde kunstwerken van Bruegel tot leven komen. 
Op grote panelen in de buitenlucht, gratis, en op ieder moment kun je straks kennismaken met de kunst en geschiedenis van Vlaanderen in de 16de eeuw!

Wat is de missie van Walking Museum?

Heb je ooit een museum verlaten met het gevoel dat je de kunstwerken niet volledig hebt begrepen of leren kennen? Wij bij Walking Museum wel, en vinden dat jammer. We hebben er onze missie van gemaakt om dit te veranderen en mensen op een interactieve manier kennis te laten maken met kunstwerken door geschilderde personages tot leven te brengen.

Walking Museum wil beroemde schilderijen van Vlaamse meesters uit musea over de hele wereld terug naar huis brengen. Onze eerste stop is Damme, waar we drie reproducties van beroemde meesterwerken van Pieter Bruegel de Oude zullen tonen: “De Nederlandse spreekwoorden”, “Dulle Griet” en “De strijd tussen Vasten en Vastavond”. 

"De strijd tussen Vasten en Vastenavond", Pieter Bruegel de Oude (1559) 

Wie is Tijl Uilenspiegel?

Tijl Uilenspiegel is de legendarische held uit de roman van Charles de Coster. Zijn avonturen spelen zich af in de 16de eeuw, een donkere periode voor Vlaanderen onder Spaanse heerschappij. Walking Museum wil je terugbrengen naar het middeleeuwse Vlaanderen van Tijl, een vergeten wereld vol avonturen en gevaren, de gruwel van de inquisitie en de heksenjacht.

De Legende van Tijl Uilenspiegel - een meesterwerk van 153 jaar geleden - kan beschouwd worden als een Belgische voorloper van de succesvolle verhalen van Game of Thrones!

Tijl Uilenspiegel: het beroemde werk van Charles de Coster (links) en een standbeeld van Tijl Uilenspiegel en zijn geliefde Nele aan de vijvers van Elsene in Brussel (rechts)

Middeleeuwse kunst meets moderne technologie

Geschilderde personages die tot leven komen? Klinkt als zwarte magie, maar in werkelijkheid is het moderne technologie! 

Walking Museum gebruikt de digitale technologie Augmented Reality om een digitale laag toe te voegen aan de werkelijkheid. Geschilderde objecten komen zo tot leven via de Walking Museum applicatie die iedereen met een smartphone gratis kan downloaden.

De schilderijen komen te staan op grote panelen rond Damme in de openbare ruimte. Wanneer je er één tegenkomt, open je gewoon de applicatie, richt je je smartphone op het paneel en geniet je van de verhalen die de personages op het schilderij je zullen vertellen!

Augmented Reality technologie in de praktijk!

Word supporter van Walking Museum!

We kunnen Walking Museum niet realiseren zonder jouw hulp. Om de drie eerste panelen in Damme te financieren moeten we 25.000 euro ophalen. Dit is voor de ontwikkeling van de smartphoneapplicatie, de artistieke inhoud en de installatie van de panelen.

  • Je kunt ons als individu of organisatie ondersteunen door een donatie te doen in ruil voor een van de fantastische rewards in samenwerking met onze lokale sponsors.
  • Of wordt officieel partner van deze crowdfunding campagne door Matchfunder te worden (vanaf €2.500) in ruil voor belastingaftrek, zichtbaarheid op onze campagnewebsite en social media en - afhankelijk van het bedrag - andere voordelen op maat.

Neem contact op met Stefanie De Regel via info@oneartfoundation.com om de mogelijkheden te bespreken.

Volg & share

Tot slot zou je ons enorm helpen door het project te delen op je sociale media en je vrienden, familie of collega's enthousiast te maken voor Walking Museum!

Houd onze Facebook-pagina in de gaten voor updates en verhalen over het project en de campagne en volg ons op Instagram @walkingmuseumbe