Tournée locale

/ Vroum’ekes

Owner

/ Vroum’ekes

De Vroum’eurs achter dit project zijn Laurent en Elodie, twee Brusselaars die hun favoriete projecten willen delen op een leuke en gezellige manier!

Contacteer projecthouder
Dit project is beëndigd op 23/03/2018

Stap aan boord van een van onze “Vroum’ekes” voor een ludieke ontdekkingstocht op mensenmaat in Brussel en omgeving! Ons VW-minibusje doorkruist ons “vlakke land” en neemt je mee op ontdekkingstocht langs allerlei microprojecten. We nemen de tijd om enthousiaste ondernemers te ontmoeten, een authentiek gerecht te proeven, even stil te staan bij een vergeten plek of te babbelen over de Belgische absurditeiten.

Doe mee met onze Tournée locale en beleef een leuke ervaring!

Wij zijn er rotsvast van overtuigd dat België zijn charme dankt aan zijn inwoners! Ze hebben dan ook meer te bieden dan alleen maar frieten: ze zijn gastvrij, een beetje excentriek en weten hoe ze van het leven moeten genieten. Onze Belgische bodem leent zich ook uitstekend voor surrealistische, solidaire, creatieve en culinaire projecten, die naar onze smaak nog lang niet voldoende gekend zijn!

We nemen je mee op een ontdekkingstocht langs lokale en alternatieve projecten in Brussel en omgeving. Onze partners zijn inspirerende enthousiastelingen die hun deuren openzetten om te laten zien waar zij zich dag na dag voor inzetten. De rondritten die wij aanbieden, vallen onder de noemer “slow tourism”, waarbij je de tijd neemt om te kijken en te genieten, bij te leren en je te laten verwonderen.

 

(© Julie Rambaud - A3 poster)

Waarom VW-minibusjes?

Het zijn voertuigen die gedeelde ervaringen, gezelligheid en zin voor avontuur stimuleren, langzaam maar zeker. Het plezier van in een VW-minibusje te rijden is nooit zo intens als wanneer het gedeeld wordt. Je krijgt er een goed humeur van! Bovendien heb je dankzij de bay windows een zicht van 360° op de omgeving, waardoor je absoluut niets hoeft te missen!

En onze ecologische voetafdruk?

We zijn aanhangers van Slow Power! Elke verplaatsing is weldoordacht en verantwoord. Onze tochtjes gebeuren enkel met gevulde voertuigen (8 personen) en worden gebruikt voor rondritten die op een andere manier meer tijd zouden vragen.

We hergebruiken reeds geproduceerde voertuigen en waarderen opnieuw het beroep van de carrosseriewerker en mechanieker die onze auto’s, die roestig en ten dode opgeschrevn zijn, een tweede leven geven. Door oude auto’s te hergebruiken verbruiken we ook minder fossiele grondstoffen.

Dit project heeft jouw hulp nodig!

  • Help ons door de aankoop van een reward.
  • Word onze fiere ambassadeur et verspreid dit project in je netwerk!
  • Ken je een leuk project dat we moeten leren kennen? Contacteer ons!

Het opgehaalde bedrag zal dienen om:

  • Onze minivan Ernest op te fleuren

Dit oud busje uit de jaren ’70 heeft een kleine schuurbeurt nodig en enkele nieuwe metaalplaten om zijn ijzersterke gezondheid te herstellen. Hij vraagt maar één ding: zich bij zijn medereizigers kunnen vervoegen :-)

  • Onze communicatie af te werken

We hebben nood aan mooie visibiliteit opdat men over ons project gaat praten, om jullie onze routes uit te leggen en onze partners te ondersteunen door verbindingen te creëren tussen alle prachtige lokale initiatieven die een spotlight verdienen!

Bedankt voor jullie bijdrage, eendracht maakt macht!

Volg ons op Facebook: www.facebook.com/vroumekes.be/

(Deze tekst werd vertaald door Ubiqus Belgium, taalspecialist van Growfunding)