De Vloeibare Bubbel

/ Guus Diepenmaat en Teun Brock

117Stemmen

10Berichten

Owner

/ Guus Diepenmaat en Teun Brock

We zijn gefascineerd door gender. We vragen ons regelmatig af waardoor zoiets als identiteit wordt bepaald. Door ons binaire denken in vraag te stellen openen we voor onszelf en onze bezoekers een nieuwe wereld waarbinnen je de tijd van je leven hebt. Waarin je jezelf en de objecten om je heen opnieuw kan vormgeven.

Contacteer projecthouder
Dit project is beëndigd op 31/05/2019

Neem een duik in deze bewegende, trillende, organische speelplaats waar genitaliën thuis zijn en gender geen rol speelt.

Met deze installatie willen we het taboe rondom identiteit omarmen en plaats maken voor de mogelijkheden van ieders uiting van identiteit.  Door een plastische en tastbare ruimte te creëren, kunnen we zonder woorden of wijzende vingers mensen laten onderdompelen in een bad van mogelijkheden.


Er zijn niet veel speelplaatsen waar alle leeftijden welkom zijn, terwijl door te spelen de mooiste dingen worden uitgevonden. ‘De Vloeibare Bubbel’ is een speelterrein dat mensen op een speelse manier samenbrengt rond de tastbaarheid van identiteit. Met zijn negen basisscholen is het interessant om ons project in Grimbergen aan te bieden aan de jeugd én volwassenen van deze gemeente. Inwoners van elke leeftijd kunnen ieder op hun eigen manier spelen en ontdekken.

In Wildernis – dat is een leegstaand sportcomplex in Strombeek waar tijdelijke ateliers worden verhuurd - hebben we een vooronderzoek gedaan waarin we een aantal onderdelen hebben getest in een installatie. Nu willen wede volgende stap zetten: de installatie mobiel maken zodat we op verschillende plekken kunnen neerstrijken. Zo kunnen we een groter publiek bereiken en kunnen we samen de Vloeibare Bubbel tot leven brengen. Dit geeft ons de mogelijkheid om samenwerkingen aan te gaan met sociaal-culturele organisaties.
Met het budget van 10.000€ kunnen we de volgende fase realiseren:

  • Een voelmuur instaleren: waar je verschillende texturen en vormen kan ontdekken met je handen
  • Een zithoek bouwen : zelfgemaakte ultieme zitzakken, waar je kunt verdrinken in de zachtheid van de kussens om je heen
  • Interactieve sculptuur ontwikkelen waar je gezamenlijk aan iets bouwen
  • Een videoinstallatie bouwen met verschillende triggers/knoppen waarbij je invloed kan uitoefenen op een                gezamelijke videoprojectie
  • Een mobiele koepelbouwen. Stel je een opblaasbare dome voor, een betreedbare pudding.

Stem op de Vloeibare Bubbel !