Geef jezelf een fietspad cadeau!

/ Joost V.

Dit project is beëndigd op 27/02/2014

Fietsen in Brussel zit in de lift, maar de infrastructuur blijft achterwege. In Valence in Frankrijk slaagde een fietser erin om de aanleg van een fietspad bij de rechtbank af te dwingen. Het was een precedent dat anderen inspireerde. Wij willen in België hetzelfde bereiken.

Met de hulp van een team juridische experten willen we ervoor zorgen dat er in Brussel méér en veiligere fietspaden komen. Daarvoor hebben we jullie steun en donaties nodig!

Dit project loopt op twee sporen: enerzijds laten we experten alle juridische pistes onderzoeken om het “recht op een veilig fietspad” afdwingbaar te maken. Anderzijds verzamelen we beeldmateriaal aan de hand van fietshelmcamera’s, om het juridisch dossier te staven en om de pers en politiek te mobiliseren.

Want een bewegend beeld zegt meer dan een zoveelste brief naar een burgemeester of minister. Steun dit project, koop jouw symbolisch stuk fietspad en help om van Brussel een echte fietsstad te maken! In ruil voor je steun kan je kiezen uit (een combinatie van): Thank You-briefkaart met fietsontwerp - exclusieve raamaffiche Rue Vélo / Fietsstraat - gratis drankjes tijdens de Relaxed Brussels Bike (RBB) tour/picnic, die plaatsvindt in juni 2014 - bruikleen van high-tech GoPro-camera die, gemonteerd op fiets of fietshelm, adembenemende beelden schiet terwijl je door Brussel scheert - juridische update van het project (digitaal) tot de realisatie van ons eerste fietspad

Wanneer het zover is, krijg je als donateur natuurlijk een bevoorrechte plaats tijdens de inhuldiging van het eerste 'juridisch' fietspad dat via dit project gerealiseerd wordt.

https://www.facebook.com/velodossier