Urban Stories

/ Urban Stories

Dit project is beëndigd op 27/02/2014

Brussel bruist. Dag in dag uit leveren tal van organisaties, collectieven en ondernemers hier prachtig werk. Dat blijft echter vaak onzichtbaar buiten de grenzen van Brussel. Urban Stories speelt hierop in door krachtige video’s te maken en deze via sociale media viraal te laten gaan.

Tegelijk schrijven wij, Bram Hermans en Job van Nieuwenhove, een positief verhaal over Brussel. Nu zorgen crisis en harde marktcondities ervoor dat jong creatief talent haar potentieel niet aan de wereld kan tonen. Filmmakers, monteurs, grafisch ontwerpers, … kunnen zich bij ons wel bewijzen en hun kansen op de arbeidsmarkt vergroten. Wij geven hen zo een opstap naar betaalde opdrachten.

Je kan ons helpen 3.000 euro in te zamelen voor het aankopen van een professionele camera. In ruil voor je steun kan je kiezen uit (een combinatie van) onderstaande attenties:

  • Thank You videoboodschap. Je krijgt een tote-bag én online zichtbaarheid voor jezelf, je organisatie of je bedrijf met vermelding van je website, blog, Facebook of Twitter account . We verspreiden het zelfgemaakte filmpje via onze eigen social media kanalen en bedanken zo iedereen die ons gesteund heeft
  • Young Urban Film Festival. Je krijgt een tote-bag én een gratis toegangspas en/of je kan aanschuiven op het netwerkmoment met professionals uit de audiovisuele wereld, inclusief drankje en tapas
  • Behind The Scenes. Met z’n tweeën krijg je de unieke kans gedurende een dag mee te lopen achter de schermen van een filmproductie (tijdstip in overleg te bepalen)
  • Masterclass Je stelt zelf een groepje van maximum vijf mensen samen waarmee je gedurende twee uur deelneemt aan een van de twee workshops voor gevorderden. In de ‘masterclass scenario-ontwikkeling en montage’ krijg je coaching en feedback van een doorgewinterde professional. In de ‘masterclass sociale media’ krijg je advies op maat voor je organisatie/bedrijf van een externe consultant (introductie tot social media, marketing strategie en interessante tools)
  • Videoboodschap We produceren een videoboodschap (1 à 2 minuten) voor je organisatie, project, bedrijf, … Via een intake-gesprek ontwikkelen we samen een scenario. Wij staan vervolgens in voor camerawerk en montage (incl. feedback). Wij helpen tenslotte de videoboodschap optimaal te verspreiden vanuit de je eigen sociale mediakanalen. Hou onze updates in de gaten: intussen broeden we verder op de eerste editie van het Young Urban Film Festival, waarop we o.a. Brussels filmtalent het scherm verlenen.