Zeg het met een boek

/ Le Collectif de la ligne 10

Owner

/ Le Collectif de la ligne 10

Le Collectif de la ligne 10 is een vereniging van schrijvers die – ongeacht hun onderlinge verschillen – een beeld ophangen van de wereld en vragen stellen bij diverse actuele thema's. <i>Poésie urbaine, FrontièreS</i>, en <i>Exil de soi</i> zijn hun eerste drie verzamelbundels.

Contacteer projecthouder
Dit project is beëndigd op 09/01/2016

Een verzamelbundel voor en door burgers Benieuwd naar de dag van morgen ... Stapt u mee in ons avontuur? 

[U kan de ondertitels selecteren door op CC te klikken rechtsonderaan in de video kader.]

Net als u willen wij een rol spelen in de wereld. Ons geheime wapen? De kracht van het geschreven woord.

We vormen sinds 2012 een schrijverscollectief dat zich over actuele onderwerpen buigt. Zo hebben we al drie verzamelbundels gepubliceerd (in het Frans): Poésie urbaine, FrontièreS en Exil de soi. (Des)équilibres - (On)evenwichten

Sinds april 2015 schrijven we over een wereld in onevenwicht, die overhelt naar het slechtste … of het beste! In deze teksten herkent iedereen, al dan niet bewust, een stukje van zichzelf, poëtische en krachtige personages, een taal. We willen onze visie op de wereld en op de sociale relaties delen.

Voelt u zich aangesproken en raakt dit u? Stap dan mee in dit avontuur! La ligne 10 stelt zijn verzamelbundel (Des)Équilibres - (On)evenwichten voor op 21 februari 2016 in de B'Izou (Anderlecht). Dit wordt voor het eerst een tweetalige publicatie. De internationale vzw ScriptaLinea, het netwerk waarvan ook la ligne 10 deel uitmaakt, wil de verhalen namelijk ook in het Nederlands aanbieden (Brussel, Vlaanderen, Nederland ...). Zo krijgt iedereen toegang tot het project!

Waarom Growfunding? Growfunding is een financiering van projecten door het grote publiek. De participatieve filosofie en netwerkvorming sluiten perfect aan bij onze waarden. We hebben namelijk geen enkele structurele financieringsbron en werken met vrijwilligers.

Waarvoor dient de participatieve financiering? Literaire vertaling van de teksten - publicatie van 200 tweetalige exemplaren in het FR en NL (lay-out, omslag, drukwerk) - communicatiemateriaal (video, affiches, postkaarten ...) - affiches in beperkte oplage - feestelijke voorstelling op 21 februari 2016 in de B'Izou

Voor dit alles hebben we 5 000 euro nodig. In ruil voor uw steun bieden wij u: deelname aan de feestelijke voorstelling, een exemplaar van de nieuwe verzamelbundel, unieke affiches in beperkte oplage, de kans om mee te draaien achter de schermen van het project (i.e. een radio-uitzending), een zangworkshop en nog enkele andere verrassingen ...

En na 21 februari 2016? Lijkt ons schrijverscollectief u op het lijf geschreven, dan kunt u zich gerust bij ons aansluiten! Meer informatie over ons collectief en onze publicaties vindt u op www.collectifsdecrits.org.

Alvast bedankt voor uw steun!

https://www.facebook.com/scriptalinea?fref=ts