Tuk Tuk Jette

/ Labolobo vzw

1 growfunders willen graag vrijwilliger zijn van dit project!

Owner

/ Labolobo vzw

LABOLOBO is een plaats die gewijd is aan de uitwisseling, creatie en het welzijn van iedereen. Onze non-profit organisatie bevordert solidariteit tussen alle generaties. We organiseren intergenerationele bijeenkomsten rond artistieke en recreatieve activiteiten in verschillende contexten (rusthuizen en verzorgingstehuizen en scholen in dezelfde buurt).

Contacteer projecthouder
Dit project is beëndigd op 01/02/2019

TUK TUK Jette is een sociaal mobiliteitsproject dat zich richt tot de ouderen in het noorden van Brussel. Een netwerk van jonge vrijwilligers zal met een elektrische rickshaw een taxidienst op maat van ouderen aanbieden.

Een plaats en een rol hebben als burger is voor iedereen een basisrecht en een belangrijke behoefte. Ouderen die minder mobiel worden kunnen vaak dit recht niet meer uitoefenen: de vicieuze cirkel van isolement wordt versterkt door dit verlies van autonome mobiliteit. Tuk Tuk Jette wil met dit sociaal mobiliteitsproject die vicieuze cirkel doorbreken!
 

Tuk Tuk Jette  is :

–   een hulpmiddel voor iedereen om nieuwe sociale netwerken te (her)opbouwen
–   samen plezier beleven in de buitenlucht
–   een mobiliteitsoplossing voor de zwakke weggebruiker
 

Met onze elektrische tuk tuk willen we een op maat gemaakte dienst aanbieden: naar de dokter, winkelen, naar het park of de markt gaan? Tuk Tuk Jette brengt je daarheen, niet alleen door het organiseren van transport, maar ook en vooral door het creëren van sociale relaties tussen de vrijwilligers, de gebruikers en de organisaties die het project ondersteunen.
 

 


Tuk Tuk Jette is meer dan alleen een fiets: de voordelen zijn talrijk, zowel voor vrijwilligers als senioren, hun omgeving en de openbare ruimte.

Tuk Tuk Jette brengt verschillende actoren bij elkaar: Labolobo  vzw koopt de tuk tuk en werkt samen met CyCLO vzw, Gemeenschapscentrum Maritiem vzw en Cactus vzw en wordt ondersteund door Mobiel 21. 

 

Ons doel: solidariteit tussen generaties aanmoedigen

Deze uitwisselingen zijn goed voor iedereen! Iedereen kan een rol spelen in het helpen om het isolement te doorbreken en de beweging van senioren te vergemakkelijken.

 

Wat doen we met het opgehaalde budget?

  • Het opgehaalde budget wordt gebruikt om de eerste elektrische tuk tuk van Brussel aan te kopen! Deze fiets is geschikt voor het vervoer van mensen met beperkte mobiliteit (ergonomie en veiligheid).

  • Het ingezamelde geld zal ook gebruikt worden om elke vrijwilliger te trainen om veilig met de tuktuk rijden.

  • Evenals om een deel van de grafische en productiekosten van de campagne te dekken.

 

In tegenstelling tot tuk tuks die op benzine werken, produceert de onze geen uitlaatgas of geluid, behalve het zoemen van de elektromotor en het gelach van de passagiers.

We dromen ervan,op lange termijn, om verschillende tuk tuks te kopen en zo lid te worden van het netwerk van alternatieve mobiliteit in het Brussels Gewest.

Steun dit project en zet mee de eerste stap naar een alternatief netwerk van fiets taxi's voor bejaarden in Brussel !

10 € TUKTUK BELIEVER: Gratis toegang en een gratis drankje bij het startfeest van de Tuk Tuk Jette
25 € TUKTUK LOVER: 1 Tuktuk Jette T-shirt + gratis toegang en een gratis drankje bij het startfeest van Tuktuk Jette
50 € FIRST CLASS AMBASSADOR : als eerste een ritje in onze Tuk Tuk + 1 Tuk Tuk Jette T-shirt + gratis toegang en een gratis drankje bij het startfeest van Tuk Tuk Jette
100 € 100% EXPLORER: 6 artistieke workshops bij Labo Lobo + gratis toegang voor 2 personen en 2 drankjes aangeboden bij Tuk Tuk Jette startfeest
150 € DIY fietsreparatieworkshop door wijkworkshop Magritte/Essegem: met deze reward koop je een fietsherstelatelier voor 4 personen dat wordt aangeboden door de vrijwilligers van buurtatelier Magritte/Essegemdie samen met CyCLO met jou aan de slag gaan en van jou een fietsfixer maken ! (www.facebook.com/cyclolokal )
250 € Op weg met Cactus vzw! Nodig 10 van je vrienden uit om op de fiets samen met Cactus Brussel de stad te ontdekken. We nemen je mee op een gegidste fietstochten langs de 'highlights' van Brussel en onze eigen favoriete plekken. (https://cactus.brussels/)
500 € TUKTUK STAR : De Labo Lobo-ruimte is voor jou gedurende een halve dag + 1 gepersonaliseerde artistieke happening + 1 Tuk Tuk-t-shirt
1000€ JE BENT HELEMAAL TUKTUK ?! we nemen contact met je op om samen een reward te bedenken op maat van je vrijgevigheid

 

http://www.tuktukjette.eu/
http://www.labolobo.eu
https://www.facebook.com/labolobo

 

Partners: