Tri Postal: een nieuwe en geëngageerde plek

/ Communa

€30.110van €30.000

432growfunders

100%
Steun dit project

Uw bijdrage wordt automatisch teruggestort als het project zijn doel niet behaalt.

Owner

/ Communa

De Tri Postal wordt gereactiveerd door Communa VZW en alle mensen die er hun projecten zullen uitvoeren: Zinneke, Doucheflux, Urbike, ZinTV, Superlab, Job Dignity, Singa.... en vele anderen.

Contacteer projecthouder
Dit project is beëndigd op 25/02/2020

6,5 miljoen leegstand m² in Brussel.... Dat is meer dan twee keer de oppervlakte van Sint-Gillis! En te midden van al die leegstand staat de gigantische stenen reus aan het zuidstation: het oude postsorteercentrum of de Tri Postal. Wat als we het wakker zouden maken en zouden veranderen in een levende ruimte, open voor de stad en haar burgers?

Leegstand of leegstond? 

Sinds 1998 is de Tri Postal het onderwerp geweest van een grote mobilisatie van burgers: 7500 handtekeningen werden verzameld om deze emblematische plek te heropenen en nuttig te maken voor de wijk. En het werkte! Communa zal de tijdelijke bezetting van de gelijkvloers coördineren en burgers engageren met stadsprojecten. 

Bezetten die ruimte! 

Hulp aan mensen in moeilijkheden, gezamenlijke workshops en grote machines voor circulaire economie, filmvertoningen, een dansstudio voor de meest vindingrijke mensen. Als we geïnspireerd en een beetje gek zijn, dan kan alles. Een veertigtal projecten zullen deze 1340 m2 delen. En iedereen is welkom! 

Een Growfunding voor een participatieve plek! 

Om van deze stoffige en betonnen gelijkvloers een bruikbare en warme ruimte te maken, hebben we veel energie én enkele basisvoorzieningen nodig. Het eerste hebben we. Voor het tweede, hebben we jouw hulp nodig! Het opgehaalde budget zal gebruikt worden voor de volgende investeringen:  de elektriciteit in orde brengen volgens de normen, een verwarmingssysteem voor de wintermaanden, urinoirs voor mannen én vrouwen, en een toegangshelling voor mensen in rolstoelen.

Ook jij bent Tripostal

Als iedereen zoveel mogelijk bijdraagt en de oproep verspreidt in zijn of haar netwerk (inclusief sociale netwerken), dan moet dit lukken! Samen toveren we deze koude en slaperige gelijkvloers om tot de plek die wij willen!

Alle growfunders worden uitgenodigd op een vet feest na de campagne. Vanaf een bijdrage van 25€ krijg je deze prachtige zeefdruk!