De Brusselse bibliotheek voor werktuigen

/ Tournevie

Dit project is beëndigd op 08/07/2015

Moet je af en toe iets repareren, onderhouden of renoveren thuis? Of je wil een creatief project uitwerken, maar je hebt geen geld, plaats of noodzaak om het gereedschap zelf te kopen? Dan is onze uitleendienst veruit de goedkoopste, handigste en milieuvriendelijkste keuze.

Tournevie is een non-profit uitleendienst voor werktuigen die in de zomer van 2015 de deuren opent in hartje Brussel.

Het principe is eenvoudig en werkt zoals een bibliotheek: in ruil voor een jaarlijks lidmaatschap van slechts € 20 krijg je als lid toegang tot een ruim assortiment kwaliteitsgereedschap.

Waarom? We staan er zelden bij stil. Hoeveel boormachines of andere werktuigen vergaren stof in onze Brusselse kelders? Hoeveel goedkope toestellen smijten we jaarlijks weg omdat ze te snel stuk gaan en niet te repareren zijn? Dat kan anders en beter. Bedenk even het aantal bossen dat de afgelopen decennia is gespaard dankzij bibliotheken. Precies zo willen wij gereedschap van topkwaliteit delen en in topconditie houden voor een hele gemeenschap, via een uitleendienst. Dat is Tournevie. Dus, waarom zou je een bijdrage leveren of lid worden?

Vijf belangrijke voordelen

  1. Bespaar geld: Bij een donatie vanaf € 20 word je lid. Dat bespaart je een smak geld aan toestellen die je anders moet kopen of huren.
  2. Help het milieu: Door enkel kwaliteitsmateriaal te gebruiken verklein je de afvalberg, stimuleer je reparatie en ga je in tegen de wegwerpcultuur.
  3. Gemak: Als lid krijg je toegang tot een brede waaier aan kwaliteitsmateriaal dat je anders moeilijk zou vinden – laat staan gebruiken. Tournevie zorgt voor het onderhoud.
  4. Leer bij: Neem deel aan allerlei workshops om met gespecialiseerde power tools te werken, technieken aan te leren en meer.
  5. Gemeenschap: Maak deel uit van een gemeenschap in het hart van Brussel. Tournevie zal zich in het centrum van de stad installeren, te midden van allerlei creatieve initiatieven. Je wisselt er vaardigheden en tips uit met gelijkgestemden.

Waarom hebben we jou nodig? We zoeken fondsen om verzekeringen, huur en onderhoud te dekken tot we genoeg leden hebben om het project zelfvoorzienend te maken. De middelen gaan ook naar de uitbreiding van onze inventaris van werktuigen. Hoe meer we via Growfunding ophalen, hoe meer werktuigen. Je voelt ons al komen …

Als donateur heb je er alle baat bij om ook je vrienden en familie te overtuigen! Welke werktuigen? Een shortlist vind je op www.tournevie.be. We nodigen je uit ons daar suggesties te doen. Heb je gereedschap liggen dat je niet gebruikt? Geef het een tweede leven! (stuur ons een mailtje: info@tournevie.be). Doe mee! Er beweegt al heel wat in Brussel rond DIY en de deeleconomie. Geef jij die positieve cultuur mee een duwtje in de rug? Volg ons op:

Facebook: https://www.facebook.com/tournevie
Twitter: https://twitter.com/tournevie
Vimeo: https://vimeo.com/tournevie
Newsletter: http://eepurl.com/bnnGeD