Festival Tcharmela

/ Tcharmela

Owner

/ Tcharmela

Tcharmela is een collectief van jongeren actief op en rond Parckfarm. De jongeren worden ondersteund door JES VZW, een professionele jeugdorganisatie in Brussel (www.jes.be)

Contacteer projecthouder
Dit project is beëndigd op 02/05/2015

De Mariteamwijk in Molenbeek is aan het veranderen. Als bewoners van de wijk willen we ook iets doen voor onze wijk! We willen mensen samenbrengen rond de dromen en talenten van kinderen en jongeren die hier opgroeien.

Wij zijn Tcharmela, een collectief van jongeren (ondersteund door JES VZW). We wonen in de wijken rond Tour & Taxis: L28, Maritiem, Belgica, Jette, Koeks, Parckfarm,...

Tcharmela is het Arabische woord voor “mengeling” en verwijst naar de mix van mensen en culturen waarin we zijn opgegroeid. Onze wijk is aan het veranderen. Als bewoners van de wijk willen we ook iets doen voor onze wijk! We willen mensen samenbrengen rond de dromen en talenten van kinderen en jongeren die hier opgroeien. In samenwerking met buurtbewoners, lokale verenigingen en vzw's, willen we een aanbod voor en door jongeren organiseren.  Zo willen we het imago van onze wijk verbeteren en uitwisseling met andere wijken organiseren. Hoe gaan we dit doen?

  • Heel wat van onze vrienden zijn behoorlijk creatief. Ze rappen, beatboxen, of zijn stand up comedians. We willen workshops organiseren en hen in contact brengen met andere Brusselse crews.
  • Al jaren dromen we van een eigen zaalvoetbalploeg. Zo kunnen we ook op andere plekken gaan spelen, training geven en andere voetballers leren kennen. Hiervoor hebben we geld nodig om ons in te schrijven in de competitie, voetbalshirts te ontwerpen, de verzekering te betalen,...

Wij zijn alvast heel enthousiast. Om deze twee projecten te realiseren hebben we 6.000 euro nodig en jouw aanwezigheid en steun nodig. Als we voldoende geld en steun verzamelen, organiseren we deze zomer FESTIVAL TCHARMELA: met muziek, sport, eten, ... in het park L28. Hoe kan deel worden van Tcharmela en ons steunen? Praat over ons project met je vrienden en familie, steun ons met een kleine of grote gift. We proberen zoveel mogelijk mensen te betrekken door een unieke attentie te voorzien voor iedere bijdrage:

  • Voor 10 euro krijg je een persoonlijke uitnodiging voor het festival. 
  • Voor 15 euro kan je een T-shirt van Tcharmela afhalen tijdens het festival begin juli
  • Nieuw: Omdat we allemaal graag eens lekker eten, bieden we u en drie vrienden voor 40 euro een VIP Tcharmela Diner aan tijdens het festival, mét een authentieke Tcharmela-schotel!
  • Voor 30 euro kan je deelnemen aan de workshops streetsoccer,  beatbox of Stand up.
  • Voor 100 euro word je sponsor van de voetbalploeg: je logo komt op onze voetbalshirts.
  • Voor 250 euro mag je een banner van je bedrijf plaatsen tijdens het festival en komt je logo op onze voetbalshirts en op onze affiches en flyers.
  • Als je ons met een bedrag van 1.500 euro wil steunen, doen we iets speciaals. Bel ons, mail ons en we spreken samen af wat mogelijk is!

Bedankt! Choukran! Merci! Thanks!

https://www.facebook.com/tcharmela.batata?fref=ts