Dè website van de Brusselse bakkers en pattiseriezaken

/ Géry Brusselmans

Dit project is beëndigd op 31/10/2015

Kent u de lekkere warme bakkers in uw buurt? Moeilijk, want er zijn niet veel artisanale bakkerijen in de hoofdstad. Zo zag het project 'Tartine et boterham' het levenslicht.

[De nederlandstalige ondertitels worden binnen enkele dagen toegevoegd. Bedankt voor uw begrip.]

We schuimen al zes maanden de Brusselse (banket)bakkers af en stellen hun één vraag: maken jullie je brood en taarten zelf? Zo ja, trekken we een voormiddag naar hun atelier om de aanpak van de warme (banket)bakker te leren kennen en op beeld vast te leggen.

'Tartine et boterham' werd gelanceerd door een journalist met een passie voor gastronomie met als doel om de warme (banket)bakkers in Brussel een duwtje in de rug te geven via drie initiatieven:

  • De website www.tartine-et-boterham.be met een overzicht van alle warme (banket)bakkers in de 19 gemeenten van Brussel Hoofdstad (online vanaf november).
  • Een boek met twee topadressen per gemeente (vanaf januari 2016).
  • Rondleidingen in de ateliers in het gezelschap van de warme (banket)bakkers van Brussel (heel het jaar).

Achter het project 'Tartine et boterham' staan vijf Brusselaars, allemaal professionals in hun vakgebied, die beseffen dat de bakkerijen in Brussel dringend meer zichtbaarheid nodig hebben. 'Tartine et boterham' bestaat uit een journalist/projectleider, twee fotografen, een graficus, een webontwerper en een vertaler FR/NL.

Dit initiatief kost behoorlijk wat (vooral in manuren): fotoreportages, beschrijvingen van de (banket)bakkers, grafisch ontwerp, drukwerk van de flyers, website … Voor de opstart van de actie, de updates van de site, de rondleidingen en verdere ontmoetingen met de ambachtslieden zouden we 20 000 euro nodig hebben. We zijn dus op zoek naar openbare financiering die – hopelijk – meeschrijft aan een succesverhaal. We zouden ook graag een beroep doen op uw vrijgevigheid en 5 000 euro willen inzamelen via een participatieve financiering. Een fotoreportage maken in een bakkerij kost bijvoorbeeld 100 euro. Met een bedrag van 5 000 euro zouden we dus 50 reportages kunnen maken en zo 50 (banket)bakkers op de website voorstellen. 'Tartine et boterham' is een essentieel en positief initiatief dat in de eerste plaats voor u bedoeld is: de Brusselaars, toeristen en vooral nieuwsgierige lekkerbekken die de kwaliteit van brood en gebak in Brussel willen veiligstellen. Wenst u meer info? Neem contact met ons op: hello@tartine-et-boterham.be www.tartine-et-boterham.be/

https://www.facebook.com/pages/Tartine-et-Boterham/1488371658122106?ref=hl