Surface. Een fysieke voorstelling geïnspireerd door water.

/ Familiar Faces

Dit project is beëndigd op 29/10/2020

Met Surface waagt het acrobatencollectief Familiar Faces zich in een nieuw gebied: water. Alles is anders. We moeten ons aanpassen en zien wat water met onze bewegingstaal doet. Samen met jullie willen we nadenken over wat het betekent de controle los te laten.

De eerste druppel

Het project ontstond toen het plots begon te regenen tijdens een openluchtoptreden. De regendruppels liepen over ons gezicht. We keken elkaar aan en besloten verder te doen. We moesten ons wel aanpassen. We begonnen te glijden in plaats van te lopen en los te laten in plaats van vast te houden. Ondertussen had het publiek zich gewapend met paraplu’s en regenjassen en zo slaagden we er samen in door te gaan, hoe moeilijk het ook was. Toen de regen verdwenen was, had ze ons zonder dat we het wisten een idee geschonken dat we pas weken later zouden ontdekken.

Surface is een volwaardige voorstelling met invloeden van partneracrobatiek, gecreëerd en uitgevoerd door een internationale groep. Het onderzoekt hoe we als mensen omgaan met krachten waar we geen controle over hebben. Water ondersteunt ons leven, het overspoelt de laagste gronden terwijl we naar de hoogste toppen reiken. Als we naar beneden kijken, zien we onszelf omhoog kijken. Water biedt ons een duidelijke reflectie, maar toch zien we het door vertroebelde ogen.

 

Periode van groei*
*(en de moeilijkheden die ermee gepaard gaan)

De eerste steun kregen we via het Europese circusplatform Circusnext. Dankzij onze nominatie als laureaten konden we het project verder ontwikkelen. Vervolgens vonden we drie coproducenten: Festival Circolo in Nederland, LEME festival in Portugal en Cirkl in België.

 

Tijd om te bloeien

Dat is al heel wat, maar er is nog 10.000 euro nodig om het stuk af te werken. Daarom vragen we uw steun. Het budget wordt gebruikt:

- om onze lichtontwerper te betalen zodat het publiek ons daadwerkelijk kan zien
- om onze dramaturg te betalen, die ervoor zorgt dat we de weg niet kwijtraken
- voor een op maat gemaakte vloer zodat we de theaters niet onder water zetten
- voor schijnbaar onbeduidende zaken als buskaartjes en tape

Als je begaan bent met de ontwikkeling van een jong gezelschap, met experimenteren in het circus en als je ons wilt helpen deze voorstelling te realiseren, zou je donatie een grote hulp zijn. Zit je krap bij kas? Je kan ons project delen en ons zo helpen reclame te maken!

 

Wanneer kunnen we het zien

De tickets voor de voorstellingen kunnen gebruikt worden op een van de volgende data:

07.11.20 -> Leuven (BE)                  
20.11.20 -> WUK, Wenen (AT) (VOLZET)
21.11.20 -> WUK, Wenen (AT) (VOLZET) 
25.11.20 -> Pelt (BE)
27.11.20 -> Blankenberge (BE)
28.11.20 -> Wetteren (BE)
03.12.20 -> Léme Festival (PT) 
04.12.20 ->. Léme Festival (PT)


Voor meer info en tourdata kan je terecht op onze website of Facebook.

                                                

 

Tijd om te delen

We willen een bijdrage leveren aan een lokale organisatie die investeert in onderwijs en mensen bewust maakt van het gebruik van water. Daarom hebben we besloten om een donatie te doen telkens jullie, onze sponsors, een beloning weigeren. Als je besluit om je beloning te weigeren, gaat 10 % van uw bijdrage naar het project Brusselse Waterklassen, dat workshops organiseert voor kinderen van het 4e, 5e en 6e leerjaar waar ze leren over duurzaam waterverbruik.