Streetfood Night

/ Recyclart

Owner

/ Recyclart

Een bicommunautaire mix van kunstencentrum, eetcafé en opleidingstrajecten voor langdurig werklozen? Dat luistert naar Recyclart vzw dat Brussel-Kapellekerk - en daarmee de omliggende Marollen en Anneessens - nieuw leven in blaast.

Contacteer projecthouder
Dit project is beëndigd op 27/02/2014

Werk mee aan de 1ste Streetfood Night en verander je kijk op appetijtelijk Brussel!

Stel: je wordt diep in de nacht door een onstilbare honger gekweld. Wel, Brussel veroordeelt je tot friet, curryworst, kebab of andere dürüms.

Het contrast tussen het rijke culinaire aanbod overdag en de schaarste des nachts schaadt de gezondheid van menige nachtraaf of onschuldig slaapwandelaar. Een wereld van verschil met metropolen als Buenos Aires, Hongkong of Kuala Lumpur waar de avond in de ochtend overloopt …

De allereerste Streetfood Night komt aan dit manco verhelpen, en wel op zaterdag 24 mei 2014 van 22:00 uur tot 05:00 in en rond treinstation Brussel-Kapellekerk. En Recylcart zou Recyclart niet zijn, mocht het niet zo divers mogelijke smaken laten smaken.

Wees welkom: gij professionele kok met uw mobiele uitrusting, gij stadsboer die uw dakgewassen komt slijten, gij argeloze burger met uw schotel-op-grootmoeders-wijze. Braadlucht, kiekens zonder kop, vrolijke veggie’s en seksuele omnivoren: you name it en ze zullen er staan.

Maar, ‘het is niet omdat het hele gebeuren zich op straat en ’s nachts afspeelt’ dat het niet proper en veilig moet zijn. Streetfood Night heeft jouw steun nodig om de hele logistieke zwik te financieren: gasflessen, gasbekkens, werktafels, lampions, koelunits, kookvelden en wat al nog aan stewards, sous-chefs en andere keukengarnituur. In tienvoud, wat zeggen we, in honderdvoud.

Werk mee aan de 1ste Streetfood Night en verander je kijk op appetijtelijk Brussel!