Sterker worden waar het pijn doet

/ Ybe, Lara & Jill

Dit project is beëndigd op 22/03/2016

'Sterker worden waar het pijn doet' is een voel- en doeboek over trauma, helemaal zelfgemaakt door drie bijzondere dames.

Auteur van het boek is Psychotraumatologe Ybe Casteleyn. Schnups illustreerde het boek en Jill Marchant zorgt voor sfeer tussen de verhalen, de theorie en de oefeningen door.

Spannende campagne 'Sterker worden waar het pijn doet' kan gedrukt worden dankzij jullie bijdragen tijdens deze crowdfundingcampagne! De beoogde € 6500 bekostigt het drukproces, de distributie en de gemaakte onkosten. Behalen we méér dan € 6500, dan dromen wij van een Engelse vertaling in e-book vorm. Zo bereiken we nog meer mensen, ook vluchtelingen die het boek niet kunnen betalen, maar voor wie het boek zeer waardevol kan zijn.

Wat andere donateurs zeggen: "Heel veel succes! Ik heb een bijdrage vanuit mijn hart geschonken. Moge dit een collectieve heling gaan worden!" "Sterk werk, sterke mensen... vol bewondering ! Succes!" "Laten w'allen samen sterker worden waar het pijn doet... :-)"

Voel- en doeboek In 'Sterker worden waar het pijn doet' nodigt auteur en psychotraumatologe Ybe Casteleyn het grote publiek uit om zelf te gaan voelen aan de hand van acht therapietrajecten en om de bijhorende oefeningen te doen. Zulk materiaal wordt zelden vrijgegeven. Carlo wordt gepest op school. Lena ligt overhoop met haar ouders. Camilla valt op de verkeerde mannen. Elsie voelt geen pijn. Ramzi is zeer angstig. Isabel verloor haar man aan zelfdoding en is nog steeds erg boos. Ruud gaat vreemd en weet niet waarom. Anna kampt met oude angsten. Elk verhaal is voorzien van een theoretische duiding. Deze theoretische intermezzo's helpen om de eigen pijn te begrijpen.

Bovendien versterken ze onze veerkracht. Het eerste deel van het boek focust op de impact van trauma. In deel twee komen de mechanismen van trauma aan bod. Deel drie 'genezen van trauma' is helemaal aan de lezer gewijd: hoe herken je trauma bij jezelf en wat kun je eraan doen?

Dit boek is niet alleen nuttig en noodzakelijk, het is ook gewoon mooi: sfeerblazer Jill Marchant schreef gedichten en koos treffende songteksten uit. Illustratrice schnups verhelderde de thematiek met tekeningen. Wat lezers zeggen: "Het is een boek dat je met je hele lichaam leest, een boek dat jou diep van binnen raakt." "Een boek over trauma dat een positief gevoel bij je achterlaat" "Normaal doe ik nooit de oefeningen in boeken. Nu wel. Wow."

'Sterker worden waar het pijn doet' is een boek van één, twee, drie en ondertussen steeds meer mensen. Deze straffe talenten werken vrijwillig en gepassioneerd mee aan het boek: schrijfster, illustratrice, sfeerblazer, redactrice, fotografe, cameraman, lay-outster, facilitator, netwerkbeest, voorlezers, nalezers, en nu al supporters & fans ... en jij?

Follow ybe@overtrauma www.sterkerwordenwaarhetpijndoet.nu #lezenhelpt #durftevoelen

Mail team@sterkerwordenwaarhetpijndoet.nubij vragen of wanneer het niet lukt om je bestelling via deze website te maken - wij hebben een oplossing!

https://www.facebook.com/sterkerwordenwaarhetpijndoet