Maak muziek, geen gesloten centra!

/ Steenrock

Owner

/ Steenrock

Vereniging van organisaties die sensibiliseren voor de rechten van migranten en ijveren voor een rechtvaardige behandeling van migranten. Steenrock is een initiatief van het CRER, Bruxelles Laïque, SCI-Projets Internationaux, Niemand is illegaal en PAC (Présence et Action Culturelles).

Contacteer projecthouder
Dit project is beëndigd op 03/05/2019

Steenrock is een gratis en geëngageerd “manifestival” dat elk jaar honderden mensen samenbrengt. Voor het hekken van het gesloten centrum 127bis tonen ze hun solidariteit en verontwaardiging.

Verontwaardiging tegenover het Europese migratie- en asielbeleid, dat jaarlijks aan de EU-grenzen het doodvonnis betekent voor duizenden mensen door hen de wettelijke toegang tot het Europese grondgebied te ontzeggen – een beleid dat volgens sommigen kan worden beschouwd als een misdaad tegen de menselijkheid.

 

Solidariteit met de “overlevenden van de Middellandse Zee” en met iedereen die de oorlog of ellende in zijn thuisland is ontvlucht en ondanks alles hier in Europa een nieuw leven wil uitbouwen. Deze mensen willen hun rechten koste wat het kost verdedigen, zoals ook blijkt uit de sterke mobilisering van de Coördinatie van Mensen Zonder Papieren in België.

 

De vluchtelingenkampen zijn de dode hoek van het Fort Europa en het verborgen gezicht van de mensen die de Middellandse Zee niet overleven. Net als de gemilitariseerde grenzen van de Europese Unie hebben deze kampen afzondering, criminalisering en sterfgevallen op hun geweten. Elk jaar raken duizenden mensen hun leven kwijt, terwijl ze worden vastgehouden op plaatsen waar ze geen rechten hebben. Ze werden verdreven of bevrijd met het bevel het grondgebied te verlaten. Een voor een zijn ze het slachtoffer van de juridische en morele dwaling die de Europese staten al ruim 25 jaar proberen te banaliseren.

 

Hoe ziet Steenrock 2019 eruit?

✯ Een namiddag van muzikale solidariteit

Met gratis concerten en voorstellingen van Chibida, Gustav Brass Band, La Malanga, Joy Slam, G.O.D.C. (Grupo Origens da Capoeira) 

✯ Toespraken van militanten en voorvechters van de grondrechten

Animatie, grime, workshop zeefdrukken en diverse activiteiten voor kinderen 

Eten en drinken tegen democratische prijzen

Infostands

 

 Afspraak op zaterdag 4 mei van 13.30 tot 18.00 uur!

Gezamenlijke trajecten (bus, fiets en te voet!)

Info: https://steenrock.wordpress.com/

FB: https://www.facebook.com/Steenrockfestival/?fref=ts

Contact: steenrock127bis@gmail.com   

TEGENPRESTATIES:

Voor een bijdrage € 10

Een vermelding op de website en op de Facebookpagina van Steenrock, onze eeuwige dankbaarheid en een pintje op Steenrock!

 

Voor een bijdrage € 20

Een vermelding, onze eeuwige dankbaarheid, een pintje en een plaats op de bus voor iemand zonder papieren.

 

Voor een bijdrage € 50

Een vermelding, onze eeuwige dankbaarheid, twee pintjes, een plaats op de bus voor iemand zonder papieren en een ter plaatse gezeefdrukt T-shirt.

 

Voor een bijdrage € 100

Een vermelding, drie pintjes, drie plaatsen op de bus voor mensen zonder papieren en een ter plaatse gezeefdrukt T-shirt.

 

Voor een bijdrage vanaf € 200

Opleiding aangeboden door het CRER