SONSOLEIL

/ Bruisende latino muziek van Colombia naar Brussel

Owner

/ Bruisende latino muziek van Colombia naar Brussel

Ik ben Aurore Lacrosse actrice en zngeres, geboren in Parijs, dochter van een Franse moeder en Belgische vader. Zang heeft altijd een grote rol in mijn leven gespeeld. Maar het is sinds 2014, tijdens mijn eerste reis naar Colombia, dat ik dankzij deze rijke en gemengde cultuur ben beginnen zingen. Terug in Brussel in 2015 wilde ik deze boeiende ritmes en geluiden ontdekken. Met Juan Pardo, percussionist van de groep Sonsoleil, organiseerden we Afro-Colombiaanse muziekworkshops en creëerden we de muziekgroep TURIKUMWE (Cumbias en Bailes Cantaos) met wie ik twee jaar speelde. In 2017 ontmoetten we Gonzalo Arias, Argentijnse gitarist, rijk aan ritmes en harmonie uit het zuiden van het Latijns-Amerikaanse continent. Sonsoleil werd geboren uit deze ontmoeting en de wens om onze eigen muziek te creëren. Negen maanden later brachten we onze eerste EP, Equidistance, uit en begonnen deze in Colombia te laten leven. Ik wil het nu aan mijn thuisland presenteren.

Contacteer projecthouder
Dit project is beëndigd op 01/07/2019

SONSOLEIL is een multiculturele groep uit Villa de Leyva, Colombia, die Zuid-Amerika en Europa muzikaal met elkaar verweeft. In september verlaten we onze bergen om het Belgische publiek te ontmoeten. Help ons te reizen, de oceaan over te steken en in uw oren te landen!

SONSOLEIL is ontstaan uit de ontmoeting tussen drie muzikanten met verschillende etnische en muzikale achtergronden.

  • Aurore Lacrosse – Frankrijk/België – Zang en shakers: “Ik ben zangeres en actrice. Voor mij is het podium een plaats voor ontmoeting en uitwisseling. Een ruimte voor eenvoudige en oprechte aanwezigheid. Ik verken graag elk hoekje van mijn stem en bespeel ze als een instrument. ”
  • Gonzalo Arias – Argentinië – Gitaar en zang: “Ik begon op 12-jarige leeftijd rock te spelen. In de loop der tijd ging ik me ook openstellen voor andere horizonten, zoals Argentijnse folklore, jazz, tango of klassieke muziek. Mijn onderzoek naar klank is voor mij ook een weg voor introspectie en zelfontwikkeling. ”
  • Juan Pardo – Colombia – Percussie: “Ik ben een eeuwige leerling en verliefd op de ritmes en de sfeer van de tambora en de bullerengue, voorlopers van de cumbia. Ze hebben hun stempel gedrukt op mijn muziekinitiatie. Ik experimenteer graag door de klankmogelijkheden van mijn trommel, de sambo, te combineren met de rijkdom van de Colombiaanse afromuziek.”

Samen brengen ze een fusie van jazz, de Franse chanson uit de jaren zestig, rock, Argentijnse folklore en het Afro-Colombiaanse erfgoed. Deze vermenging resulteert in originele muziek met een zoete en kruidige smaak.

We willen deze fusie graag laten horen in Europa en vooral in Brussel, de stad waar de zangeres vandaan komt. Tussen half september en half oktober organiseren we concerten en muziekworkshops in de stad Brussel. Op 10 september nodigen we alle Growfunders uit op een bedankingsconcert te La Péniche Anako (Parijs) en op 19 oktober te BiestebroekBis (Anderlecht). Reserveer je plek door een reward aan te kopen! Voor de Growfunders die niet in Brussel of Parijs (of omstreken) wonen bieden we de CD via een downloadlink aan.

Help ons deze tournee waar te maken. Kom dansen, sluit je ogen, laat je meeslepen door de muziek en geniet van een onvergetelijke reis!

YouTube https://www.youtube.com/channel/UCu0INVkwgFqeKldoaDpt8WQ?view_as=subscriber
Facebook https://www.facebook.com/Sonsoleil-303274173623072/
Instagram https://www.instagram.com/sonsoleil.musica/?hl=fr