Het echt sociale netwerk

/ Solidare-it!

Owner

/ Solidare-it!

We zijn een groep geëngageerde Brusselaars en werken al een tijdje samen aan de ontwikkeling van Solidare-it!, een platform dat de uitwisseling van solidariteit moet vergemakkelijken.

Contacteer projecthouder
Dit project is beëndigd op 03/01/2015

Wij denken dat iedereen af en toe hulp kan gebruiken. Mensen die het moeilijk hebben, maar ook jij en ik. We zijn er bovendien van overtuigd dat in een stad als Brussel voor heel wat hulpvragen er iemand in de buurt is die wil en kan helpen. Alleen komen die twee niet met elkaar in contact. Daarom richten wij Solidare-it! op.

Wij denken dat iedereen af en toe hulp kan gebruiken. Mensen die het moeilijk hebben, maar ook jij en ik. We geloven ook dat we elkaar graag helpen. Zeker met iets dat je met plezier doet, en op het moment dat je zelf wil. We zijn er bovendien van overtuigd dat in een stad als Brussel voor heel wat hulpvragen er iemand in de buurt is die wil en kan helpen. Alleen komen die twee niet met elkaar in contact. Daarom richten wij Solidare-it! op.

Het is een website die mensen die hulp kunnen gebruiken in contact brengt met mensen die zin hebben om te helpen. Solidare-it! maakt gebruik van het internet om een hulpvraag zo goed en efficiënt mogelijk te verbinden met beschikbare hulp uit de buurt. Zo willen we de uitwisseling van solidariteit tussen mensen bevorderen. Mensen in nood die geen toegang hebben tot internet kunnen toch toegang krijgen tot de website via een sociale organisatie uit hun buurt. Sociale organisaties kunnen bovendien ad hoc vrijwilligers vinden via het netwerk.

Om de laatste cruciale stappen in de realisatie van ons project te zetten en om de website daadwerkelijk online te brengen, hebben we middelen nodig: professionalisering programmatie, serverkosten, domeinnaam, etc. Met een beetje financiële hulp van jou nu, hebben we straks een platform waardoor veel mensen elkaar kunnen helpen.

Maar Solidare-it! draait om meer dan financiële steun. We willen een echt contact en een uitwisseling tussen mensen creëren. Daarom hopen we dat jij straks ook deel zal uitmaken van ons echt sociale netwerk. Omdat je zelf een beetje hulp kan gebruiken. Of omdat je zelf zin hebt om te helpen: 

  • Met een steun van 10€ krijg je “10 Karma Points”, het symbool voor dankbaarheid op ons platform.
  • Geef je 20€, dan krijg je “20 Karma Points” en word je daarnaast ook nog bèta user. Je mag de website bij zijn eerste stappen op het internet mee vorm geven.
  • Geef je 30€, dan kan je daarbovenop ook nog een wedstrijd van de Brusselse Homeless Cup (www.bxlrcup.be) bijwonen, inclusief eten en een babbel met de deelnemers.
  • Voor 60€ krijg je er nog een jaarabonnement voor MO* magazine bij.
  • Voor 150€ mag je het vermaarde defilé van Spullenhulp bijwonen (als sociale organisatie word je lid voor één jaar).
  • Geef je 1000 euro, dan komt je logo een jaar lang op onze website, krijg je een bio-verrassingspakket en een duoticket voor het defilé van Spullenhulp. http://www.solidare-it.org

https://www.facebook.com/solidare.it