Een clip voor Si-G!

/ Si-G, Omar G & Frederike

Owner

/ Si-G, Omar G & Frederike

Wij zijn Si-G, jonge rapster uit Molenbeek, Omar G, ervaren rapper van het collectief Stikstof en Frederike, filmmaakster. Samen maken we een kinderdroom waar: een clip voor Si-G.

Contacteer projecthouder
Dit project is beëndigd op 05/07/2016

Si-Gi is een rapster van 13 Molenbeek. Samen met Omar G van het Brusselse collectief Stiktof en filmmaakster Frederike nemen ze een clip op van haar track en zetten ze hiermee het talent van Si-G, Molenbeek en de kinderen uit de wijk in de kijker.

Brussel, Molenbeek. De hele wereld heeft er ondertussen al van gehoord. Maar niet iedereen kent Molenbeek écht. Het barst er bijvoorbeeld van het talent, vaak verstopt achter de vele gevels. Talent dat niet altijd haar weg naar buiten vindt. Eén van die talenten is Cansu, aka Si-G. Si-G is een meisje van bijna 13 en kan heel goed rappen. Het is haar uitlaatklep, want ze heeft veel meegemaakt.

Tijdens een rap workshop in het Muntpunt ontmoette ze Gorik, aka Omar G van de Brusselse groep Stikstof. Hij werd haar coach en samen werken ze nu aan een nummer. Eén keer per week repeteren ze in Jeugdhuis Dar en het nummer krijgt stilaan vorm. En wij vinden: bij een track hoort een clip!

Wij, dat zijn Si-G, Omar G en Frederike. Frederike is een Brusselse filmmaakster die een documentaire over Cansu draait. Over hoe ze rapt over haar leven en haar omgeving en hoe het een manier is om gedachten te kanaliseren. Over hoe belangrijk het is om te kunnen en te mogen dromen. Cansu’s droom? Dat iedereen kan zien wat ze kan. En hoe kan dat beter dan met een echte clip?

Met de gebundelde krachten van Frederike als filmmaakster, Omar G als muzikale coach, en Si-G kunnen we die droom waarmaken. Omdat we allemaal dromers zijn en omdat we geloven dat talent moet ontwikkeld en ondersteund worden. De clip wordt opgenomen in Si-G’s Molenbeek. Op die manier krijgt niet alleen Si-G, maar ook haar wijk en de kinderen uit de buurt een jonge, creatieve stem. Wij werken hard aan het nummer en hoe we het in beeld zullen brengen. Maar daarvoor hebben we ook jullie steun nodig.

Met 4.200 euro kunnen we een opnamestudio huren, de beat rechtenvrij aanmaken, een camera huren en een hoop leuke attributen, de montage en kleurenbewerking verzorgen. In ruil voor jullie bijdragen zijn jullie welkom op een open mic of op de première van de clip. We organiseren een masterclass crowdfunding voor audiovisuele projecten of een hiphopworkshop en je kan co-producent van de uiteindelijke documentaire over Si-G worden. Dit alles inclusief een vuistje van Si-G!

https://www.facebook.com/SiGOmarGWATWILJEDAN