Een Cruyff Court voor de kinderen van Basisschool ‘Ket & Co’

/ Schoolplein 14

Dit project is beëndigd op 25/11/2019

Onze stad verjongt snel. Onze jongeren verdienen een plek waar spanningen kunnen weg-gesport worden. Het succes van de Cruyff Court Molenbeek verdient navolging. Rotary Club Brussels Cantersteen, de gemeente Molenbeek en andere partners slaan de handen in elkaar om een Schoolplein 14 in Molenbeek te bouwen. Dit is gebaseerd op hetzelfde idee van Johan Cruyff.

Bouw jij mee?

"Buitenspelen zou een vak op school moeten zijn'', zei Johan Cruijff. Hierop bedacht de Cruyff Foundation een relatief simpele oplossing.

Met Schoolplein14 worden schoolpleinen weer aantrekkelijk gemaakt, door in samenwerking met de school en haar leerlingen lijnen en kleurvlakken (coatings) op de grond en muur aan te brengen. Enkele voorbeelden zijn een atletiekbaan, een speelcirkel of een goal op de muur. Op deze manier worden op natuurlijke wijze spelactiviteiten van kinderen gestimuleerd.


Het Schoolplein14 project komt in navolging van Cruyff Court Molenbeek. Deze nieuwe stap willen we graag in Molenbeek realiseren en hopelijk ook op andere plaatsen”, zegt Unico van Kooten. “Sport brengt mensen immers samen. In Brussel worden veel talen gesproken en de regels van de sport zijn universeel en voor iedereen herkenbaar. Sport verbindt en verbroedert.”

Rotary en haar partners zijn nog op zoek naar aanvullende financiering. Bert Van der Wee, voorzitter van Rotary Club Brussels Cantersteen: “We hopen met deze campagne het benodigde bedrag op te halen. Via onze bijdrage aan Schoolplein14 willen we met Rotary Brussels Cantersteen mee het belang van sport voor jongeren in de verf zetten. Mooi is ook dat dankzij de actieve betrokkenheid van de school en de kinderen het draagvlak voor het Schoolplein14 wordt vergroot. Dit is belangrijk voor het gebruik en het verantwoordelijkheidsgevoel voor het Schoolplein14.”

Alle growfunders worden uitgenodigd bij de uiteindelijke opening van Schoolplein 14 op de Gemeentelijke Basisschool Ket &CO in Molenbeek.

Steunen kan door deze oproep te verspreiden in je netwerk en door één van de rewards te kiezen.

Daarnaast leveren we zelf ook een sportieve prestatie. Een Brussels team van zeemeerminnen- en mannen doet op 27 oktober mee aan het open Nederlands kampioenschap Zeemeermin Zwemmen in Maastricht. Er bestaat dus een gerede kans dat een Belg/Brusselaar de bokaal naar Brussel zal zwemmen.”


Inschrijven voor het open Nederlands kampioenschap Zeemeermin Zwemmen kan rechtstreeks via de website en aanmelden bij Team Brussel kan via Unico van Kooten: unicovank@gmail.com