Mars voor het klimaat en sociale rechten voor iedereen

/ RIGHT(S) NOW!

Owner

/ RIGHT(S) NOW!

RIGHT(S) NOW is een initiatief van de kleurrijke bewegingen Hart boven Hard en TamTam. Ze verbinden mensen en verenigingen voor wie waarde boven winst gaat!

Contacteer projecthouder
Dit project is beëndigd op 27/05/2019

Doe je mee? Burgerbewegingen Hart boven Hard en Tam Tam willen twee weken voor de verkiezingen een krachtig signaal geven. Voor het klimaat en sociale rechten voor iedereen.

Een gezond klimaat, een goede job, gelijke rechten, betaalbare zorg, een menselijke migratiebeleid, elke maand rondkomen: dáár willen wij dat de verkiezingen over gaan!

Omdat die rechten in onze grondwet staan, in Artikel 23: "Iedereen heeft het recht op een menswaardig leven". Daar moeten de volgende regeringen werk van maken, want het beleid van de vorigen zette onze grondrechten steeds meer onder druk.

Dezer dagen beweegt er steeds meer op straat: voor het klimaat, voor sociale rechtvaardigheid, tegen racisme,… Op 12 mei vloeit dat allemaal samen! Allemaal samen voor een duurzame, solidaire en inclusieve samenleving. Omdat alles met elkaar verbonden is: geen klimaatbeleid zonder sociale rechtvaardigheid, geen strijd tegen ongelijkheid zonder oog voor de planeet. En daarom bundelen we de krachten. Met tienduizenden op straat om onze grondrechten af te dwingen.


Hart boven Hard en Tam Tam, de bewegingen achter dit initiatief, werken zonder structurele inkomsten. Draag je dit verhaal een warm hart toe? Draag je steuntje bij voor RIGHT(S) NOW! op 12 mei. We hebben €33.000 nodig voor:

  • Praktische organisatie van de manifestatie (logistiek, verzekering, omkadering, aankleding, …)
  • Organisatie van een slotevenement (muziek, podium, …)
  • Salaris van 2 halftijdse werkkrachten (één voor Hart boven Hard en één voor Tam Tam) om de mobilisatie te trekken.
  • Drukwerk en promotiemateriaal (affiches, flyers, stickers, …)
  • Ondersteuning van de lokale verankering, ook in jouw buurt.

 

Je kan RIGHT(S) NOW! steunen met een bedrag vanaf €10. Elke donateur krijgt een promo-pakket om vrienden en kennissen uit te nodigen voor de mars, en ontvangt na 12 mei een mooi souvenir via mail!

Steunen kan via de betaalmogelijkheden op deze website of rechtstreeks via een overschijving op de rekening: BE 81 8918 7401 9924, met de mededeling ‘Growfunding + je mailadres’.

 

www.rightsnow.be
www.hartbovenhard.be
www.campagnetamtam.be