Ontdek de streekbieren van jouw regio

/ Regiobierbox Brussel

Owner

/ Regiobierbox Brussel

Regiobierbox werkt samen hand-in-hand met de lokale streekbieren. Door deze coöperatie lukt het ons om deze heerlijke, minder bekende bieren aan bod te laten komen. Naast Joeri en Louis, hoort dus elke brouwer en andere bierliefhebber, die aan dit project meedoet, genoemd te worden.

Contacteer projecthouder
Dit project is beëndigd op 16/02/2020

Het doel van de "Regiobierbox" is het promoten van regionale biermerken en daarmee het ondersteunen van de diversiteit tegen het monopolie en de uniformiteit van de internationale spelers. We hebben een ontdekkingsdoos gecreëerd die zes verschillende bieren uit Brussel bevat. Deze samenwerking, tussen de brouwers en andere gepassioneerde partners, zorgt ervoor dat onze Belgische knowhow en vakmanschap nooit verloren zullen gaan. Dit is uw Belgisch erfgoed, steun het alstublieft!

Het begin

Het begon allemaal met de ontmoeting tussen een bierliefhebber en een ambachtelijke brouwer. Louis en Joeri werken sinds 2019 samen aan het steunen van lokale bieren omdat ze geloven in de diversiteit tegenover de toenemende uniformiteit door onze wereldeconomie.

De uitdaging 

Enerzijds wist de brouwer niet meer hoe hij zijn zeer smaakvol bier en verhaal aan de consument kon brengen, zonder telkens opnieuw geconfronteerd te worden met de concurrentie van de grootste spelers in ons land. Anderzijds wist de bierliefhebber amper welke bieren uit zijn regio kwamen en nog minder waar deze te vinden. 

Onze ambitie

Wij hebben daarom de ambitie om de Belgische lokale brouwers en hun ambachtelijke streekbieren te promoten, op lokaal maar tevens op nationaal niveau.

Hoe dan?

Er worden 6 smaakvolle streekbieren geselecteerd en verpakt in een kwalitatieve Regiobierbox; een soort ontdekkingsreis van verschillende biersoorten. Bestaande uit traditionele tot eigentijdse kwaliteitsbieren, met elk hun uniek verhaal. Op de achterzijde van de box, bevindt zich ook nog een plan waarin bier-bezienswaardigheden in de regio afgebeeld zijn. Met de mogelijkheid om met een ervaren biergids op zoek te gaan naar unieke biertempels, alwaar een degustatie steeds mogelijk is. 

Onze missie

Op deze manier trachten wij, met dit gezamenlijk project, elkaar te versterken en te ondersteunen. Via deze samenwerking zetten we de Belgische biercultuur en vakkennis nog meer op de kaart in verschillende regio’s.  Wij geloven in het steunen van lokale bieren en hiermee in de diversiteit van ons belgisch erfgoed.       

 Waarom crowdfunding?

Dankzij jouw bijdrage aan onze Growfunding willen wij 13.500,00 EUR ophalen om de ‘Regiobierbox Brussel’ te kunnen realiseren. Het aankopen van de bieren en verpakkingen, het opstellen van de Brusselse kaart met bier bezienswaardigheden en het opstellen van een netwerk van verkopers om de boxen toegankelijk te maken, vraagt tijd en middelen. Alle beetjes helpen, steun ons naargelang je wensen en je budget of/en door ons project zoveel mogelijk ruchtbaarheid te geven in jouw kring !    

Om alle Growfunders te bedanken organiseren wij een bedankingsfeest met regionale bieren uit de Brusselse box! 

·  10 EUR

Een welgemeende dank u en een uitnodiging op ons feestje met 1 consumptie.

·  25 EUR

Je wilt de Brusselse bieren gezellig thuis degusteren? Kom je‘Regiobierbox Brussel’ ophalen op het bedankingsfeest!

·  35 EUR

Een uitnodiging op ons feestje met 2 consumpties en een ‘Regiobierbox Brussel’ !

·  55 EUR

2 uitnodigingen op ons feestje met 2 consumpties en 2 keer de ‘Regiobierbox Brussel’ 

·  100 EUR

Kom als VIP naar ons openingsfeest en neem een persoon naar keuze mee om onze lokale Brusselse bieren te proeven. OPEN BAR voor twee dus ! Natuurlijk, krijgen jullie elk ook nog eens een ‘Regiobierbox Brussel’ mee naar huis !

·  550 EUR

Privé biertoer in Brussel door onze partner Liselot van ‘Belgiumbeerdays’. En groep van maximum 15 personen ; perfect voor een teambuilding of gewoon om met een groep vrienden de Belgische bierwereld te ontdekken ! Limited edition : maar 4 keer beschikbaar!   

·  2.400 EUR

Privé brouwsessie bij ‘Beerstroming’ voor 15 personen. Een hele dag je eigen bier brouwen, speciaalbieren proeven en een smakelijk en gezellig diner voor de hele groep s ‘avonds. Nadien, eens dat het bier klaar is, krijgt u ook nog uw eigen brouwsel mee naar huis en uiteraard een ‘Regiobierbox Brussel’ voor iedereen ! Limited edition : maar 4 keer beschikbaar!   

ALVAST BEDANKT VOOR ALLE HULP !

https://www.regiobierbox.com
https://www.facebook.com/regiobierbox/

Met de steun van: