Moskou Festival #2

/ Gratis en participatief wijkfestival

4 growfunders willen graag vrijwilliger zijn van dit project!

Owner

/ Gratis en participatief wijkfestival

Radio Moskou is een participatieve burgerradio in de buitenlucht, op een plein in Sint-Gillis, georganiseerd door Toestand, Radio Panik en Radio Alma. Team: Emma, Shana, Lucas, Olivia, Corentin, William, Bart, Tony, Eric ... en alle helpende handen aan onze zijde!

Contacteer projecthouder
Dit project is beëndigd op 10/06/2019

Bij een gezellig buurtleven horen ook feestelijke momenten om te delen. Samen met jou! Steun het Moskou Festival waar je kennismaakt met jonge, opkomende artiesten in een divers programma.

In maart 2017 lanceerde een jong team een participatieve openluchtradio om ruchtbaarheid te geven aan het lokale leven in Sint-Gillis. Wij zijn Radio Moskou! We maken radio op de Carré de Moscou, vlakbij het Sint-Gillisvoorplein, een fraai, wat leeg pleintje waar we animo brengen.

Vorig jaar lanceerden we een eerste Moskou Festival om een vervolg te breien aan het gezellige samenzijn en onze wekelijkse radioshow. Een dag lang zetten we jonge, opkomende artiesten in de kijker met een reeks concerten, een foto-expo en een speciale radio-uitzending. Tegelijk organiseren we workshops en een voetbaltoernooi! Eén jaar later schakelen we een versnelling hoger: we organiseren ons eigen, gratis festival, zorgen dat de artiesten wat verdienen en roepen nog meer hulp van partners in: schilders, ontwerpers, dansers ... uit Sint-Gillis.

We geven de publieke ruimte in handen van de burgers zien en tonen dat iedereen op zijn eigen manier kan bijdragen aan zijn buurt door mooie projecten op poten te zetten en leuke momenten te beleven.

Maar dat lukt niet met een vingerknip: we werken met inspirerende mensen die ons helpen om iets unieks te organiseren ... buren, architectuurstudenten voor de scenografie van het festival, grafiekstudenten voor onze visuele communicatie, chef-koks in de dop …

Bovendien kost de organisatie van een festival geld: we betalen diverse kosten om een kwaliteitsevent aan te bieden, gemaakt door inwoners voor inwoners.

Daarom hebben we jullie nodig! Met ons budget betalen we de huur van geluidsmateriaal, de artiesten, de catering voor de artiesten en vrijwilligers, Sabam-rechten en allerlei andere kosten (materiaal, decors, transport …).

Help ons om een onafhankelijk, inclusief en gratis burgerproject op poten te zetten.
Meer info in ons persdossier