Het milieuvriendelijke naaicafé waar niks weggegooid, maar alles omgetoverd wordt!

/ R-Use Fabrik vzw

€7.860van €9.500

55growfunders

54 dagen


MCA RECYCLING verhoogt uw bijdrage met 23%

83%
Steun dit project

Uw bijdrage wordt automatisch teruggestort als het project zijn doel niet behaalt.

Owner

/ R-Use Fabrik vzw

Sophie en Mathilde vind je achter de toog, bij de naaispulletjes of achter de naaimachines ... ze kijken ernaar uit om je te ontmoeten!!

Contacteer projecthouder

R-Use Fabrik wordt een milieubewust naaicafé en -winkel waar upcycling het sleutelwoord is. Of je nu een beetje, veel of helemaal niet van naaien houdt, R-Use Fabrik is voor iedereen die een tweede leven wil geven aan oude kleding en wil bijdragen aan de wereld van morgen.

Wat voor café?

Wat doe jij met oud, beschadigd textiel (kleding, lakens ...)? Ja, ja, zeg het maar, je gooit het weg en dat is normaal, want er bestaan weinig andere oplossingen.

En als we daar samen iets aan doen? Sophie en Mathilde zetten een project op poten om een nieuw leven te geven aan al dat oude textiel in hun naaicafé en milieuvriendelijke winkel.

 

Tof idee, zeg je spontaan, maar ... concreet? 

Wij verzamelen oud textiel bij mensen zelf en bij ondernemingen die resttextiel hebben. En we kunnen je wel zeggen dat we al echte pareltjes opgevist hebben!! Dit textielafval wordt tegen een vriendenprijsje verkocht in onze winkelruimte en je kunt het omtoveren in ons naaicafé.

Deze relaxruimte is gezellig en toegankelijk voor elk niveau! Je kunt groepsles volgen, de machines op eigen houtje gebruiken of hulp vragen aan een coach die je graag op weg helpt.

En wie relaxruimte zegt, zegt koffie-bibhoekje waar je iets lekkers kunt proeven en grasduinen in tijdschriften en boeken om ideeën, tips en kneepjes te vinden!

R-Use Fabrik wordt ook een confectieatelier gespecialiseerd in upcycling voor winkels die echt Belgische producten van textielafval willen verkopen! Deze producten worden gemaakt door onze naaister/naaier aangeworven in het kader van een beroepsinschakelingscontract, die samen met jou aan het werk is aan een machine in het naaiatelier. 

Waarom deze growfunding?

We hebben een leuke ruimte gevonden in de Pleisterstraat in Elsene (in de buurt van het kerkhof in Elsene, maar zonder de parkeerproblemen aan het kerkhof, ja, ja, dat is mogelijk!) en de opening is gepland begin 2021. Welja ... dat hangt een beetje van jou af, want we hebben je nodig!!

  • We zijn op zoek naar € 9500 om naai-, overlock- en borduurmachines ... te kopen om minstens 6 mensen tegelijk te verwelkomen in ons naaicafé. We moeten ook (tweedehands) horecamateriaal op de kop tikken en een voorraad naaiartikelen inkopen (nieuwe naalden, garen enz.).
  • We hebben jou nodig: om onze video en campagne te delen en/of om een tegenprestatie te kiezen …

Door ons te steunen maak je vooral ook de textielafvalberg kleiner en draag je je steentje bij om ons consumptiepatroon te veranderen …

Alvast 1000 keer bedankt!

 

Wat als we meer dan het vraagbedrag krijgen? 

We hebben minimaal € 9500 nodig om van start te gaan, maar we zouden graag ook een bestelwagentje kopen om textielafval op te halen … Doe dus een duit in het zakje, ook al lukt het ons om 101 % (of meer) van ons doelbedrag in te zamelen!

Hartelijk dank!!

 

Facebook / Instagram / Pinterest

www.r-use-fabrik.be

 

DANK AAN ONZE PARTNERS

HABEEBEE & WAIO