Het milieuvriendelijke naaicafé waar niks weggegooid, maar alles omgetoverd wordt!

/ R-Use Fabrik vzw

€13.050van €9.500

134growfunders

19 dagen


MCA RECYCLING verhoogt uw bijdrage met 23%

137%
Steun dit project

Uw bijdrage wordt automatisch teruggestort als het project zijn doel niet behaalt.

Owner

/ R-Use Fabrik vzw

Sophie en Mathilde vind je achter de toog, bij de naaispulletjes of achter de naaimachines ... ze kijken ernaar uit om je te ontmoeten!!

Contacteer projecthouder

R-Use Fabrik wordt een milieubewust naaicafé en -winkel waar upcycling het sleutelwoord is. Of je nu een beetje, veel of helemaal niet van naaien houdt, R-Use Fabrik is voor iedereen die een tweede leven wil geven aan oude kleding en wil bijdragen aan de wereld van morgen.

Ons eerste doel van 9.500 € hebben we al bereikt (dank u!), Maar u kunt ons nog steeds helpen om ons tweede doel te bereiken: 16.500€!

Wat voor café?

Wat doe jij met oud, beschadigd textiel (kleding, lakens ...)? Ja, ja, zeg het maar, je gooit het weg en dat is normaal, want er bestaan weinig andere oplossingen.

En als we daar samen iets aan doen? Sophie en Mathilde zetten een project op poten om een nieuw leven te geven aan al dat oude textiel in hun naaicafé en milieuvriendelijke winkel.

 

Tof idee, zeg je spontaan, maar ... concreet? 

Wij verzamelen oud textiel bij mensen zelf en bij ondernemingen die resttextiel hebben. En we kunnen je wel zeggen dat we al echte pareltjes opgevist hebben!! Dit textielafval wordt tegen een vriendenprijsje verkocht in onze winkelruimte en je kunt het omtoveren in ons naaicafé.

Deze relaxruimte is gezellig en toegankelijk voor elk niveau! Je kunt groepsles volgen, de machines op eigen houtje gebruiken of hulp vragen aan een coach die je graag op weg helpt.

En wie relaxruimte zegt, zegt koffie-bibhoekje waar je iets lekkers kunt proeven en grasduinen in tijdschriften en boeken om ideeën, tips en kneepjes te vinden!

R-Use Fabrik wordt ook een confectieatelier gespecialiseerd in upcycling voor winkels die echt Belgische producten van textielafval willen verkopen! Deze producten worden gemaakt door onze naaister/naaier aangeworven in het kader van een beroepsinschakelingscontract, die samen met jou aan het werk is aan een machine in het naaiatelier. 

Waarom deze growfunding?

We hebben een leuke ruimte gevonden in de Pleisterstraat in Elsene (in de buurt van het kerkhof in Elsene, maar zonder de parkeerproblemen aan het kerkhof, ja, ja, dat is mogelijk!) en de opening is gepland begin 2021. Welja ... dat hangt een beetje van jou af, want we hebben je nodig!!

We zijn op zoek naar € 9500 om naai-, overlock- en borduurmachines ... te kopen om minstens 6 mensen tegelijk te verwelkomen in ons naaicafé. We moeten ook (tweedehands) horecamateriaal op de kop tikken en een voorraad naaiartikelen inkopen (nieuwe naalden, garen enz.).

We hebben ons eerste doel van € 9.500 al bereikt!! Maar de campagne is nog niet voorbij en we hebben nog steeds jouw hulp nodig om ons tweede doel te bereiken: € 16.500, dus € 7.000 meer dan wat we al hebben opgehaald.

Waarom € 7.000 meer? Omdat we een busje nodig hebben om het textiel te verzamelen en op te pikken. Momenteel, met de fiets van Sophie en de gezinsauto van Mathilde, waarin ze geen plaats meer heeft om haar kinderen te zetten, (nou… ze zitten er wel bij… zoek de voeten!), is het niet zo praktisch! 

We hebben jou nodig: om onze video en campagne te delen en/of om een reward te kiezen …

Ook alsje nooit naar ons couture café zal komen omdat je niet van naaien houdt of omdat het te ver weg is, wees je ervan bewust dat je bijdrage aan onze campagne (financieel of door erover te praten) een manier is om textielafval te verminderen en we zo ons consumptiegedrag kunnen veranderen.

Alvast 1000 keer bedankt!

 

 

Hartelijk dank!!

 

Facebook / Instagram / Pinterest

www.r-use-fabrik.be

 

DANK AAN ONZE PARTNERS

HABEEBEE & WAIO