Schijnwerpers op jeugdliteratuur

/ Prix Versele

€4.010van €4.000

60growfunders

100%
Owner

/ Prix Versele

De Prijs Bernard Versele is sinds 1979 georganiseerd door la League des families. Elk jaar nodigt het ongeveer 50.000 kinderen uit om een ​​selectie jeugdboeken te lezen en te becommentariëren. Een burgeraanpak die mogelijk wordt gemaakt door de vrijwillige inzet van honderden leraren, bibliothecarissen, ouders en grootouders in heel Franstalig België en daarbuiten.

Contacteer projecthouder
Dit project is beëndigd op 09/04/2019

Boeken ontwikkelen de verbeelding, brengen het dichterbij en doen groeien. 50.000 kinderen en honderden vrijwilligers zijn elk jaar de motor van de Prijs Bernard Versele. Help ons een geweldig evenement op poten te zetten ter gelegenheid van de 40e verjaardag van de enige literaire prijs ter wereld waarvan de jury uitsluitend uit kinderen bestaat!

 

Vrijwilligers, kinderen, ouders, bibliothecarissen, uitgevers ... iedereen zal feestvieren!

 

 

Op 23 mei zal een show alle facetten van het jeugdboek vergroten in aanwezigheid van onze beste Belgische auteurs en illustratoren: Anne Brouillard, Thomas Lavachery, Benoit Jacques, Anne Herbauts, Françoise Rogier.

 

 

Dezelfde dag wordt een reizende tentoonstelling ingewijd. Een maand lang wordt ze tentoongesteld op het hoofdkantoor van de Federatie Wallonië-Brussel en begint ze aan een rondrit langs verschillende tentoonstellingslocaties in Wallonië en Brussel. Een ontdekking van bekroonde boeken, focus op gedeeld lezen, de evolutie van de behandeling van thema's ... De tentoonstelling wordt uitgebreid met werken van jonge lezers die hun relatie tot lezen illustreren.

 

We hebben uw hulp nodig om:

  • de show te financieren en het alle magie te geven die het nodig heeft;
  • professionele lezers uit te nodigen om klassiekers van bekroonde kinderliteratuur op het podium te vertellen;
  • de tentoonstelling te monteren;
  • een speciale editie van ons magazine Ligueur over jeugdliteratuur.

Bedankt voor je steun!

Meer info