Een zero waste kruidenier met lokale producten

/ Please Like Meal

Owner

/ Please Like Meal

Tim is gepassioneerd door de Belgische voedsel cultuur. Hij kent bij elk product dat wij kiezen , het verhaal van de producenten en van het product zelf. Hij staat dagelijks de klant bij met zijn goede raad. Xavier praat graag over lokale en circulaire economie. Bij elke ontmoeting met één van onze lokale producenten stelt hij de juiste vragen over de herkomst en de fabricatie van de producten.

Contacteer projecthouder
Dit project is beëndigd op 04/04/2019

Een gezonde geest in een gezond lichaam daarvoor moeten we gezond eten leren we als kind. De kruidenier zonder afval, houdt ook rekening met een gezonde voeding.  Dankzij ons netwerk van kleine producenten en lokale boeren seleceteren wij voor jullie de meest natuurlijke producten.

We verkopen in bulk (zonder verpakking): linzen, quinoa pasta’s, granola, muesli, haver, thee, koffie, noten, koekjes, kruiden, chocolade, snoepjes, bloem, granen, zaden Oliën,...

Seizoen-groenten en -fruit : via ons netwerk van boeren in opleiding (Stadsboerderij “Le début des haricots” Neder-Over-Heembeek) en boeren van randgemeenten (Meisse, Anderlecht Grimbergen)

Authentieke broden en gebak: met rogge, spelt, tarwe, …

Kazen uit Vlaanderen en Wallonië : in ons assortiment vind je harde en zachte kazen van koe, schaap als geiten, … melk.

Belgishe Oliën wanneer ze niet bio zijn dan zijn ze afkomstig van landbouw die het milieu respecteert.

Dranken : Fruitsappen, maar ook een ruim aanbod aan lokale Brusselse bieren en bierevn van Vlaams en Waals Brabant.

Wij keizen voor producten waarvan we de herkomst en de ganse productieketen kunnen opvolgen. Een lokale voeding, met een eerlijke verlonging voor de producenten die een eerlijk , kwaliteitsvol product leveren aan een eerlijke en betaalbare prijs voor iedereen.

Van Plastics naar nul afval

Heb je genoeg van plastic zakjes ? Je eigen verpakingen (linnen of jutten zakken, bokalen, vershoud containers , flessen, …) zijn ” de sterren van je winkelavontuur “  om je lokale producten vers mee naar huis te nemen. Een klein maar nuttig gebaar om onze planeet te sparen van het oververtegenwoordige verpakkingsafval. Iwe letten ook op het transport van de leverancier naar de winkel. We kiezen waar mogelijk steeds voor de milieu vriendelijkste optie.

Zeep en verzorgingsproducten : gemaakt door lokale producenten, met certificaat voor de gezondheid en goedkeuring van een dermatholoog.

Huishoudproducten : die efficiënt zijn met natuurlijke componenten.

Boeken met lekkere en gezonde recepten , koken met voedingsrestjes, om je eigen linnen zakken en duurzame verpakkingen te maken, …

Een uitwisselingshoek : voor uitgewassen bokalen en flessen, ruilboeken over duurzame voeding,....

 

Een lokale economie

Wij steunen op de circulaire economie. Je Kruidenier Please Like Meal garandeert je een kort handelscircuit. Met je aankopen steun je de lokale economie en dat is volgens het transitienetwerk  producenten op minder dan 25 km tot Brussel lokale producten komen tot maximum 150 km rond Brussel. Aangezien we vooral met Belgische producenten werken komen de meeten van onze producten in aanmerking als lokale producten. We respecteren het criteria van een eerlijke verloning voor eerlijk werk en kiezen producten met de minste impact op het milieu.

https://www.growfunding.be/fr/pleaselikemeal