Ontmoet Ben, de plateosaurus 

/ Het Plateoteam

Owner

/ Het Plateoteam

De Belgische paleontologen Pascal Godefroit (Museum) en Koen Stein (VUB) worden bijgestaan door een team enthousiastelingen die voor Ben zorgen. Stéphane Berton en Aldo Impens hebben daarbij de belangrijkste taak: Ben uit zijn omhulsel van sediment halen. foto: Aldo Impens, Stéphane Berton, Victor Calle, Jonica dos Remedios, Pascal Godefroit

Contacteer projecthouder
Dit project is beëndigd op 21/05/2017

Help Ben, de plateosaurus zijn plaats te vinden in de Dinogalerij van het Museum voor Natuurwetenschappen. Voor het eerst in 100 jaar wordt er nog eens een nieuw, origineel dinofossiel in Brussel tentoongesteld. Met zijn 210 miljoen jaar zal Ben de oudste Brusselaar zijn.

Steun dit unieke project en kom bij het Plateoteam!

Het Museum voor Natuurwetenschappen verwelkomt voor het eerst in meer dan 100 jaar een nieuw origineel dinosaurusfossielBen is ons toevertrouwd door de Zwitserse stad Frick. Het is een echte reuzengrote dinopuzzel van 200 stukken.  Nu is het aan ons om hem uit zijn omhulsel van sediment en gips te halen zodat we hem in december aan jullie kunnen voorstellen.

Het uiterst nauwgezette paleontologische werk startte al in mei 2016. Stukje  bij beetje onthult Ben ons zijn geheimen. Het is ongebruikelijk voor een origineel fossiel, maar dankzij zijn prachtige gestel kunnen we hem zonder glazen kooi, dus ‘open en bloot’ tentoonstellen.

Om ervoor te zorgen dat duizenden bezoekers Ben kunnen komen bewonderen, hebben we jullie hulp nodig. We zijn nog op zoek naar 25.000 euro om de kosten van de tentoonstelling te financieren: montage van het skelet op een op maat gemaakt metalen frame, bouw van een podium, ontwikkelen van educatief materiaal…

Steun dit project: deel het op de sociale media, bij uw familie en vrienden, in de school van je kinderen, op je werkplek! En vooral… kom bij het Plateoteam!

Alle leden ontvangen een diploma (je bepaalt eind mei zelf de naam die erop komt) en zullen een unieke herinnering overhouden aan hun ontmoeting met Ben, de plateosaurus.

  • Plateofriend - 10€Je houdt van dino’s en wil Ben verwelkomen  in Brussel. Je ontvangt 1 kortingsbon van 1€ (max 4 pers.)
  • Plateofan – 50€Je bent bezeten van dino’s. Je ontvangt een unieke digitale foto genomen door een professionele fotograaf op de Photofanday (16/12)!
  • Plateogeek – 100€Maak als eerste kennis met Ben! Beleef samen met ons de VIP avant-première (14/12 x2 pers.).
  • Plateofiel – 250€ - Dino’s hebben geen geheimen meer voor jou.  Geniet van de kidsanimatie (16 of 23/09 x5 pers.) of van een bezoek achter de schermen (10/06 x2 pers.) en van de VIP-avond.
  • Plateoloog – 500€ - Je bent geen paleontoloog? Word dan Plateoloog! Geniet van de kinderanimatie (16 of 23/09 x5 pers.) en van 2 jaarabonnementen voor het Museum of van een bezoek achter de schermen (x15 pers.), of van een speciale schoolformule voor de klas van je kinderen en ontvang een uitnodiging voor de VIP-avond.
  • Plateo(wo)man – 1500€ - Je bent een van de superhelden van het Plateoteam!!  Vier dit met 14 van je vrienden of medewerkers achter de schermen van het paleontologisch laboratorium en wij zorgen voor de cocktails (datum overeen te komen). Je ontvangt ook een uitnodiging voor de VIP-avond en 2 jaarabonnementen voor het Museum.
  • Ambassadeur – 2400€ en meer - Neem contact met ons op via e-mail om samen een aanbod op maat uit te werken (privé-evenement in onze zalen of andere formule).

Steun ons hier of stort een bijdrage op het rekeningnummer van het Museum (BE 09 6792 0058 2357) met deze mededeling: Plateoteam + je emailadres 
Volg ons op Facebook en/of abonneer je op onze nieuwsbrief als je niets wilt missen van onze activiteiten.

Hartelijk bedankt en tot heel binnenkort!
Ben en het Plateoteam

(Deze tekst werd vertaald door Ubiqus Belgium, taalspecialist van Growfunding)