Plantenruilcafé

/ Plantenherberg Wikiwakie

1 growfunders willen graag vrijwilliger zijn van dit project!

Owner

/ Plantenherberg Wikiwakie

Vreugde wil gedeeld worden… Vreugde in verbinding met mens en natuur staan centraal in dit project. Genieten van de vreugde die ons verbindt en dat in een gezellige, groene en ongedwongen sfeer. Vanuit deze wens ontstond het idee om ons online plantenasiel uit te breiden naar een permante sociale ontmoetingsplaats. Groene groeten!

Contacteer projecthouder
Dit project is beëndigd op 29/12/2017

Chlorofyl, stekjes, de geur van planten, het brengt je in extase? Jij bent, net zoals wij, een liefhebber van (kamer)planten en wil graag wat nieuwe soorten in huis? Je wil je passie delen met andere ‘plantenfreaks’ in een groen kader? Je huis begint stillaan vol te staan met scheutjes of planten die te groot geworden zijn? Je wil je planten niet weggooien, maar weet niet meer waar ermee naartoe? Wij hebben dé oplossing voor jou!

Plantenherberg: een must voor ‘ecologisch genieten, ruilen & delen’!

Wij vangen thuisloze of ongewenste planten op en bezorgen hen een nieuwe thuis. Breng jouw plant naar de Plantenherberg. Je kan hem gratis doneren, ruilen voor een andere plant of er eentje kopen aan democratische prijzen. 

Iedereen -met of zonder ervaring en kennis- met een geweldig enthousiasme voor planten en mensen is welkom bij ons. Op die manier krijg jij de kans bij te dragen aan een groene en ecologische leefomgeving en kan je gelijkgestemden ontmoeten in een oase van planten & rust.

Waar kan je ons vinden?

Momenteel bestaat het plantenasiel enkel ‘online’. Wij dromen van een permante sociale ontmoetingsplaats met, door en voor jullie. Wij kijken dus uit naar een plek om ons plantenruilcafé te vestigen (regio Dilbeek). Een plek waar je in alle rust - met een drankje erbij- de gezelligheid kan komen opsnuiven, een praatje kan slaan met andere liefhebbers, informatie kan raadplegen of een workshop kan volgen.

Daarom doen we beroep op jou hulp ! De opbrengst van deze campagne gaat naar:

 • Hetzij de aankoop van een persoonlijke serre om een groter online aanbod te kunnen (blijven) garanderen op www.wikiwakie.com

(geldt enkel, indien nog geen pand gevonden)

 OF

 • Bij voorkeur, voor de aankoop van materiaal (tafels, stoelen, koelkast, rekken,…) om ons toekomstig plantenruilcafé in te richten. Alle tips m.b.t. een locatie (serre, pand,…) zijn welkom!

 

Hoe kan jij ons helpen? Simpel!

 • Door een plant te doneren, te ruilen of te adopteren.
 • Door dit te delen met vrienden & familie.
 • Door ons te steunen via deze crowdfundingsactie !

In ruil voor je bijdrage krijg je één van deze unieke rewards na de campagne:

 • 10€: Zakje ecologisch gekweekte kruiden (rozemarijn, salie, tijm, koriader, komijn, lavendel e.a.)  of bloemenzaden (stokroos, leeuwebekje, goudsbloem, slaapmutsje, lampionplant, kamille e.a.)
   
 • 25€: Zakje ecologisch gekweekte kruiden- of  bloemenzaden + 1 literfles ‘Simone a soif’

Dit is een nieuw biologisch-artisanaal én Belgisch drankje, o.b.v. een hydrolade (een 100% natuurlijk drankje op basis van stoom uit planten (hydrolaten), gemixt met versgeperste groenten- en fruitsappen en met water. ) Meer info op www.simoneasoif.be.

 • 50€: Workshop voor kinderen: Kruidig koken met herboriste Eva Engels.

Met kruiden kan je de lekkerste dingen maken! Bloemenkoekjes, je eigen sprankelende limonade, een dipsaus voor bij je tortillachips, fruitbrochettes met groene suiker, … Er zijn zoveel leuke en lekkere dingen te maken en het leukste is dat ook kinderen deze hapjes kunnen maken. 

Kom gerust eens meedoen en mee proeven en neem de recepten mee naar huis voor leuke zomerse feestjes. www.bijgekruid.be/

De workshop zal doorgaan op 17 februari 2018 te Asse.

 • 100€: Ecologisch plantgoed: fruitboompje of fruitstruik

1 Boom: Keuze uit: appel- of perenboom (laagstam, halfstam of hoogstam) OF 2 fruitstruiken: frambozen, bramen, bessen, bosbes, druiven

Levering naar keuze:  in het najaar of voorjaar

 • 500€: Laat je verwennen met twee personen bij ‘Humus x Hortense’ te Brussel  en ontvang daarbovenop nog een verassing van de Plantenherberg als dank voor uw donatie. http://www.humusrestaurant.be

Humus x Hortense is een onconventionele fijne eetgelegenheid in het hart van Brussel gebaseerd op organische en seizoensgebonden gerechten.

Niet alleen de kruiden komen uit de eigen stadstuin, ze werken ook samen met lokale en kleinschalige producenten en professionele boeren in de buurt van de stad. Samen met wijnkenners hebben ze een mooie selectie van natuurlijke wijnen gemaakt en uit bieren van Belgische microbrouwerijen.

Het menu is een eerbetoon aan de rijke culinaire Belgische traditie.

100% plantaardig, 100% vegetarisch, Veganvriendelijk

Op weekdagen en op zaterdag serveren ze lunch en diner in het restaurant & cocktailbar. Bij voorkeur reserveren met vermelding van de campagne.

http://www.humusrestaurant.be