Planetarium

/ Abdoulaye, Brusselse nieuwkomer en theatermaker

Dit project is beëndigd op 20/01/2018

Planetarium is het verhaal van een tocht van planeet naar planeet. Abdoulaye verbeeldt de ervaringen en het parcours van migranten die hun land verlaten op zoek naar een beter leven.

Koop je kaartje en financier deze performance!

Brussel, anno 2017: de termen wantrouwen en veiligheid zijn in de mode. Net daarom kiest Abdoulaye deze termen om er een heel ander verhaal mee te vertellen.

Het theaterstuk Planetarium vertelt het verhaal van een reiziger die van planeet naar planeet reist tot hij op planeet Brussel aankomt.  Op zijn zoektocht komt onze reiziger in aanraking met wantrouwen, uitsluiting en discriminatie. Maar hij komt ook in aanraking met diversiteit en de rijkdom ervan.

Door onze kosmopoltische stad in de picture te plaatsen, vertelt Abdoulaye over de ervaringen en het parcours van ontelbaar veel migranten. Op het moment dat onverschilligheid de norm dreigt te worden, confronteert Abdoulaye ons met het verhaal dat ieder van ons met zich meedraagt. Hij zet aan tot luisteren en begrijpen.

Steun ons in de verdere realisatie en verspreiding van deze boodschap!

We dromen ervan dit stuk in verschillende culturele centra en scholen over heel België te tonen.

Heirvoor zijn we op zoek naar 2.500€ :

  • Communicatie, promotie en verspreiding
  • Productiekosten
  • Coaching en artiestenvergoedingen

Als we voldoende financiering ophalen, gaat de première van Planetarium door op 20 januari 2018 om 18u tijdens de Growfunding/Bazaar (tweedaags festival n.a.v. de 5de verjaardag van Growfunding).

Steun ons door:

  • Je ticketje te kopen via deze campagne voor de voorstelling op 20 januari
  • De campagne te delen in je netwerken