Een picknickwei voor Grimbergen

/ Bouwen is voor straks, bio (be)leven doen we nu

1 growfunders willen graag vrijwilliger zijn van dit project!

147Stemmen

9Berichten

Owner

/ Bouwen is voor straks, bio (be)leven doen we nu

Bioboerderij Den Diepen Boomgaard is een sociale werkplaats. Werk geven aan mensen die hun weg niet vinden naar de reguliere arbeidsmarkt is onze opdracht, bio onze passie. Mens en natuur staan bij ons centraal!

Contacteer projecthouder
Dit project is beëndigd op 31/05/2019

Ons erf is goed, en het wordt nog beter. We gaan bouwen en verbouwen. Straks. Maar wachten doen wij niet: in Grimbergen leven we nu. We beleven bio, allemaal samen op ons erf. Outdoor op een picknickwei, onder een zeil met stijl. Stem ook jij d’erbij.

De hoevegebouwen van Den Diepen Boomgaard zijn eeuwenoud. We willen die in eer herstellen en vernieuwen zodat we ze ook deels na onze werkuren kunnen openstellen voor de Grimbregse bevolking en verenigingen. Maar dat kost tijd en geld. We gaan daar niet op wachten. Iedereen heeft nu al baat bij bio. Want bio is best, voor mens, milieu èn klimaat. Dus gaan we al voor outdoor-natuurbeleving en richten een picknickweide in. We zorgen voor sfeerrijke banken, een open eco-dak, hangmatten boven groentekratten en nog veel meer.

Scholen, buurtbewoners, het verenigingsleven, zelfoogsters, toevallige voorbijgangers: iedereen die even op adem wil komen, vindt er z’n plaats. Met ruimte voor stilte, maar ook voor lach en ontmoeting.

We koppelen er ook een educreatief programma aan vast. Vormingen, smaak-sessies, (on)kruidenwandelingen, een Peggy Veggie-pad.  We willen bio uitdragen & uitstralen, de korte keten stimuleren.  We willen daarbij niet belerend maar wel enthousiasmerend zijn: de beleving staat voorop. De Grimbergse bio-sfeer zal hartelijk zijn.

Zo’n 8.000€ gaan we er samen met het Grimburgerfonds voor bijeen zoeken. En dat gaat lukken, zeker wanneer jij er ook je stem aan geeft. Roep maar hard en met veel. En luister daarna naar de vogels & de bomen.