PermaFungi 2.0

/ Steun een sociaal en circulair Brussel!

€33.940van €25.000

247growfunders


Extensa en Exki steunen een sociaal en circulair Brussel door uw bijdrage met 50% te verhogen.

136%
Steun dit project

Uw bijdrage wordt automatisch teruggestort als het project zijn doel niet behaalt.

Owner

/ Steun een sociaal en circulair Brussel!

Laurence, Nathan, Charly, Remi, Jan, Hatim en Julien vormen samen het team van Permafungi, een sociale coöperatie in de kelders van Thurn & Taxis. Elke dag verzamelen we per fiets koffiedik om oesterzwammen, organische compost en de eerste circulaire lampen op basis van champignons te produceren.

Contacteer projecthouder
Dit project is beëndigd op 27/01/2020

Permafungi is één van de enigste circulaire en sociale bedrijven in Brussel.  Vandaag staan we op een keerpunt: ofwel het project stoppen, ofwel het ambitieuzer maken. We kiezen voor het laatste. Dit kan niet zonder jou. Steun ons!

Om te kunnen overleven hebben we nieuwe doelstellingen geformuleerd voor onze sociale coöperatieve PermaFungi. 

PermaFungi is al 5 jaar bezig met het recycleren van koffiegruis voor de productie van oesterzwammen. De coöperatieve creëert zo duurzame en waardevolle jobs voor mensen die moeilijk toegang hebben tot de arbeidsmarkt. We bewijzen dat een sociale en ecologische impact combineerbaar is met het runnen van een winstgevende onderneming.  Maar makkelijk is het niet.

Vanaf 2020 staan we voor een extra uitdaging: PermaFungi kan niet langer een beroep doen op de subsidie voor sociaal-economische integratie. Het sociale luik van Permafungi zal dus anders moeten worden gefinancierd. 

We hebben 25.000€ nodig om de omschakeling te kunnen maken. Als we deze doelstelling niet halen zal dit uniek project moeten stoppen.

In plaats van bij de pakken te blijven zitten, zien we deze uitdaging als een kans om onze eigen inkomsten te versterken en ons model op een grotere schaal te ontwikkelen. 

We willen onze productie in Brussel verdubbelen en ons lamp-project, LumiFungi, een versnelling hoger schakelen.

Daarvoor hebben we onze hele gemeenschap nodig: van champignon liefhebbers, tot voorvechter van sociale inclusie en ecologie. Help ons om te tonen dat het ook op lange termijn mogelijk is om sociaal én duurzaam te zijn.  Steun PermaFungi! Steun een circulaire en sociaal Brussel!

Uw bijdrage zal gebruikt worden om: 

  • onze werkplaats voor de productie van oesterzwammen uit te breiden. Concreet betekent dit een uitbreiding van het aantal teeltkamers en het opzetten van een nieuw ventilatiesysteem (15.000 euro) 

  • de Lumifungi’s te ontwikkelen (10.000 euro)

We hebben uw hulp nodig om PermaFungi te helpen bij de ontwikkeling van een nieuw model dat geen subsidie meer nodig heeft!

Extensa en Exki geloven er alvast in en verhogen uw bijdrage met 50%.

Sinds de oprichting heeft PermaFungi:

  • 10.000 mensen gesensibilisseerd rond de sociale en circulaire economie 

  • 250 ton koffiegruis gerecycleerd 

  • 35 ton biologische en lokale oesterzwammen geproduceerd

  • 8 ton witloof gekweekt in de circulaire economie 

  • 150 Lumifungi’s verkocht

  • 40.000 km à vélo pour récolter le marc de café et livrer les champignons


Met de steun van :