Our House Kitchen

/ Bringing People Together

1 growfunders willen graag vrijwilliger zijn van dit project!

€16.080van €15.000

168growfunders

107%
Steun dit project

Uw bijdrage wordt automatisch teruggestort als het project zijn doel niet behaalt.

Owner

/ Bringing People Together

Our House Project wordt getrokken door een team van gedreven vrijwilligers. Samen willen we stereotypes en vooroordelen verbreken en vooral mensen samenbrengen.

Contacteer projecthouder
Dit project is beëndigd op 26/03/2018

Vanaf januari 2018 kookt Our House Project vier dagen per week in de ‘Serre’, Graystraat 171 in Elsene: een collectieve ruimte van asbl Communa die de kans biedt aan sociale projecten om er hun activiteiten te ontplooien. Om Brussel te kunnen bevoorraden van heerlijke hummus en falafel hebben we professioneel keukenmateriaal en een bestelwagen nodig.

Our House Project is een Brusselse vzw die de integratie van vluchtelingen wil bevorderen, onder meer door culinaire en culturele uitwisseling. Het hart van Our House is de keuken, want wij geloven dat lekker eten mensen samenbrengt!

Hoe is ons team ontstaan?

Mohammed en Fatima baatten vroeger een restaurant uit in Syrië. Omar en Shahla runden er een succesvolle patisserie. Nour had vroeger een snack in Damascus. Rami was rechtenstudent, maar is ook een krak in koken met kinderen. Ahmed uit Irak is een man die alles kan: organiseren, vertalen, maar ook falafel bakken. Alaa wil psychologie studeren in België, maar verdient intussen bij ons een centje bij als steeds goedgezinde keukenhulp...

De talenten en vaardigheden hebben vluchtelingen al. Het is aan ons om die te ontdekken en te erkennen. Samen met hen en nog vele andere vrijwilligers en enthousiastelingen vormen wij Our House.

In de acht maanden dat we bestaan hebben we al op tientallen evenementen mensen bij elkaar kunnen brengen. Door op locatie te gaan en samen te werken met verschillende Brusselse organisaties krijgt Our House steeds meer bekendheid. De positieve reacties over de baba ganoush, de hummus, de kibbeh… motiveren ons team om ervoor te blijven gaan! 

Waarom doen we een beroep op jullie?

Een van onze doelstellingen is om effectieve tewerkstelling te creëren. Op 1 december hebben we onze eerste vaste kok aangeworven. Vanaf januari kunnen we hopelijk ook twee extra hulpkoks aannemen.

In januari nemen we ook vier dagen per week onze intrek in de Graystraat 171 te Elsene. Om de keuken er helemaal uit te rusten zijn we op zoek naar specifieke keukenmaterialen zoals: een hummusmachine, een professionele oven, een mixer, een toaster… Daarvoor doen we een beroep op jullie! Want dankzij een goed uitgeruste keuken kunnen we nog lekkerder eten aanbieden en een groter publiek bereiken.

Steun ons door een reward te kopen en kom zelf  genieten van een heerlijke falafelwrap of een stomend kommetje linzensoep!

Daarnaast willen we ook inzetten op levering aan bedrijven en particulieren in heel Brussel. Door de aankoop van een bestelwagen is onze reikwijdte veel groter en zorgen we op die manier ook weer voor extra werkgelegenheid.

www.ourhouseproject.org

https://www.facebook.com/ourhouseproject.org/