Uw zero waste en upcycling workshops

/ Orybany

Owner

/ Orybany

Jonge ondernemende moeders, Florence en Juliette, dragen Orybany's project in hun hart. Als liefhebbers van zero waste en bezorgd over het aanbieden van een gezonde en ecologische levensstijl aan hun gezinnen, steken ze al hun energie in het aanbieden van consumptiealternatieven aan zoveel mogelijk mensen in overeenstemming met hun waarden.... Omdat elk klein gebaar telt en de verandering bij zichzelf begint, willen Juliette en Florence een verschil maken. En, met de hulp van ambachtslieden, willen ze verandering belichamen

Contacteer projecthouder
Dit project is beëndigd op 31/01/2020

Een ruimte om te delen en uit te wisselen tussen jou en onze creatieve ambachtslieden in het hartje van Brussel. Een gezamenlijke en participatieve plaats waar ambachtslieden hun kennis overdragen en de deelnemers begeleiden rond verschillende creatieve workshops, zero waste en upcycling voor een meer duurzame consumptie.

Vzw Ateliers Orybany is al meer dan 5 jaar een concept binnen de Brusselse creatieve scene. Van de winkel, tot het atelier, tot de organisatie van de ambachtelijke markten ("Re-Creation Hall", onlangs omgedoopt tot "Marché de Demain" in samenwerking met de vzw "Fais-le-toi-même"), promoot Orybany een economisch model van nabijheid, duurzaamheid en sociale ontwikkeling.


In het hartje van Brussel

Het Saint-Géryplein en de hallen zijn het symbool van een open en multiculturele stad en weerspiegelen het intieme karakter van de stad. Hier brengt Orybany lokale ambachtslieden en makers uit verschillende werelden samen. Elke maker heeft zijn/haar eigen verhaal en dat vertellen we samen met hem of haar.
 


Ondersteuning van lokale ambachtslieden 

Wat is er voor ambachtslieden meer waard dan de steun van burgers om hun kennis te erkennen en te waarderen? Wat is er voor de burgers meer waard dan het delen en uitwisselen van de waarden van onze lokale ambachtslieden en het benadrukken van hun ecologische en participatieve wil?

Participatieve en gezamenlijke creatieve workshops

Overdag, 's avonds en in het weekend (ook op zondag) verwelkomen wij u in een warme en vriendelijke ruimte voor participatieve en creatieve workshops. Onder andere: workshops om u kennis te laten maken met zero waste (schoonheids- en onderhoudsproducten), upcycling in naai- en andere technieken, duurzame artistieke creaties,....

Kwaliteit en duurzame producten

In de winkel besteden we bijzondere aandacht aan de duurzaamheid en menselijkheid van de producten die we aanbieden, van kwaliteit tot samenstelling en productielijn. Wij geven de voorkeur aan producten van ambachtslieden, maar ook van Belgische en Europese merken, in het teken van zero waste en de kringloopeconomie. Tijdens uw bezoek vindt u duidelijke en volledige informatie over de productieprocessen en de herkomst van de gebruikte grondstoffen. 

Samen naar een nieuw consumptiemodel

Ecologie, klimaatkwesties, milieutransitie, overconsumptie, zijn kwesties waar we allemaal mee te maken hebben. We kunnen allemaal samenwerken om het evenwicht te herstellen, te beginnen met een ethischer en duurzamer consumptiepatroon. Orybany wil een acteur van verandering met jou zijn.

 

Waarom hebben we je nodig?

Orybany heeft sinds deze zomer een nieuwe plek in een prachtige ruimte op het Saint-Géryplein. Deze prachtige plek vereist enige aanpassingen om het nog gastvrijer en gezelliger te maken. Daarom zijn we op zoek naar financiele steun en doen we een beroep op jullie. Een groot deel van het werk hebben we al in ons eentje gedaan. Toch hebben we nog steeds meubilair nodig (installatie van een koffie/theehoek, opbergkasten, presentatie voor de workshops, een kinderhoek) om u te verwelkomen in een familiale ruimte en voor iedereen toegankelijk voor uw creatieve workshops.
 


Door Orybany te steunen, steunt u een hele keten van mensen, die er zijn om u te ondersteunen naar een meer ethisch en duurzaam consumptiemodel. Wij zijn ervan overtuigd dat we dit samen kunnen bereiken. Wij consumeren lokale producten van hoge kwaliteit, door de projecten van onze ambachtslieden, burgers en participatieve en gezamenlijke initiatieven te ondersteunen.  

 

Wij danken u bij voorbaat voor uw steun. Voel je vrij om over ons project te praten met je familie, vrienden, buren en collega's.

Rewards:

 • 10€: DANK U VANUIT ONS HART: een uitnodiging voor de inhuldiging + 1 geïllustreerde ansichtkaart + 1 gratis drankje 

Een uitnodiging om onze ambachtslieden en ontwerpers te ontmoeten in de nieuwe ruimte rond een glas en je vertrekt met een klein zero waste souvenirgeschenk.

 • 25€: SALT, SWEET & BEER: een uitnodiging voor de inhuldiging + 1 geïllustreerde ansichtkaart + 1 Belgisch biertje + een pakje Belgische crackers of een pakje chocolade

Elk bier heeft zijn eigen wijk, "Les BIERES DE QUARTIERS" is gecreëerd op basis van twee uitdagingen: je bewust maken van de rijkdom van uw lokale omgeving en uw dorst lessen. En bij dat bier past perfect een gezouten cracker van Mad Lab. Voor chocoladeliefhebbers is Vanessa Renard Finest Chocolate het nieuwe must-see adres en is onlangs opgenomen in de Gault&Millau "Fine Chocolatiers" 2020 gids. Heeft u de combinatie van chocolade en bier al geprobeerd? 

 • 55€: ZERO WASTE IS CHIC: 1 zero waste item naar keuze + 2 uitnodigingen voor de inhuldiging + 2 geïllustreerde ansichtkaarten + 2 Belgische bieren + 1 Belgische chocoladedoos + 1 pak Belgische crackers.

Je kan niet kiezen tussen chocolade en bier, we begrijpen het! Neem ze dan allebei mee, naast een van onze "Must Have" zero waste producten:

 • Neem afscheid van douchegel in een plastic fles, zeg hallo tegen de vaste zeep van het Belgische slow-cosmetic merk "Kari' T Care". 
 • Neem afscheid van cellofaan/aluminiumfolie of ander ongewenst plastic, zeg hallo tegen de herbruikbare film van het duo  achter "Simonette on Bicycle".
 • Neem afscheid van de wegwerpschijven voor make-up voor eenmalig gebruik, zeg hallo tegen de herbruikbare organische katoenen wattenschijven van de ontwerper "Céraphine".
 • Neem afscheid van wegwerppapier, zeg hallo tegen het ecologische doekje van de ontwerper "Les Mouchoirs de Koshi".
 • Zeg vaarwel tegen wegwerp plastic zakken, zeg hallo tegen de geüpcyclede "Oryginis" totebag...
   

 • 75€: ZERO WASTE IS FUN: een zero waste workshop naar keuze + een zero waste item naar keuze + 2 uitnodigingen voor de inhuldiging + 2 geïllustreerde ansichtkaarten + 2 Belgische bieren + 1 Belgische chocoladedoos + 1 pak van Belgische crackers. 

Naast de "Bier, chocolade, crackers" ervaring, kan je ook kiezen voor een workshop onder leiding van onze ambachtslieden/makers. Aan het einde van de workshop vertrek je met een geüpcyclede totebag waarin je je zelfgemaakte creatie in meeneemt.

 • Uw schoonheids- en/of schoonmaakproduct met de Brusselse Zero Waste ASBL "Alma Sana" (enkel in Frans)
 • Repareer uw truien, jassen of jeans met patches van de maker van "Coulemelle" (enkel in Frans)
 • Geen papieren/kunststof geschenkverpakking meer nodig met "Sanna Pack One Life", de geschenken zullen veel mooier zijn met de Japanse techniek van "Furoshiki" (enkel in Frans)
 • Als je niet weet wat te doen met oude wegenkaarten, zal "Fabio Dose"  helpen om ze een nieuw gebruik te geven (paginamarkering, boekje, kaarthouder).(enkel in Frans)
 • Kom en geef een nieuw leven aan je gebroken juwelen (kettingen, broches, ...), Oh Pretty Things laat u de kunst van het upcycling ontdekken (enkel in Frans)
 • Wat is zero waste en is het moeilijk? De bedenker van "Céraphine" zal haar tips & tricks onthullen om uw dagelijks leven gemakkelijker te maken (enkel in Frans)
   
 • 200€ : MIJN LEVEN IN ZERO WASTE IN DUO: Vorige rewards voor 2 personen + een isotherme fles (50cl) en een roestvrijstalen brooddoos.

"Fées Maison" begeleidt u met natuurlijke en gezonde producten. Je vertrekt met een mooie isothermische fles van 50 cl en een mooie roestvrijstalen brooddoos voor uw lunch/picknick.

 

 • 500€ : MIJN LEVEN IN ZERO WASTE X 6: Vorige rewards voor 6 personen

 

 • 1000€: MIJN ZEO WASTE TEAM BUILDING: een middag of ochtend bij uw bedrijf, vereniging of organisatie om een Zero Waste workshop naar keuze te geven (maximaal 15 personen).

Wij komen enkele uren doorbrengen, binnen uw bedrijf, vereniging of organisatie, om een workshop van uw keuze binnen ons panel te leiden.  Onze workshops zijn creatief, leuk, praktisch en nuttig: het vervaardigen van producten (onderhoud of schoonheid), het naaien van upcycling, het decoderen van etiketten en de samenstelling van een product. De duur is 2u30 en het maximum aantal deelnemers is 15 personen. Alle grondstoffen worden geleverd en u vertrekt met uw realisatie.

Met de steun van:

In samenwerking met Fais-le-toi-même, Karit’Care, Céraphine,  Simonette à Bicyclette, KoshiAlma Sana, Coulemelle, Sanna Pack une vie, Fabio Dose, Fées Maison, Oh Pretty Things, Charlotte Liénard - Architecte d'intérieurLowco, MadLab, Vanessa Renard ChocolaterieCamille Toussaint IllustrationBières de Quartiers

 

orybany