JONGEREN VOOR JONGEREN - Forumtheater in tijden van quarantaine

/ BK6, een open platform voor creatieve changemakers

Owner

/ BK6, een open platform voor creatieve changemakers

BK6 is een open platform voor wie Kortrijk en regio wil veranderen via kunst & creativiteit. Ze linkt kunstenaars aan een maatschappelijke uitdaging. In dit project matcht BK6 Har Tortike met de jeugdzorg die lijdt onder de Corona-crisis.

Contacteer projecthouder
Dit project is beëndigd op 14/05/2020

Wij willen 80 jongeren uit de jeugdzorg de kans geven deel te nemen aan online ‘forumtheater’ onder leiding van Har Tortike. Jongeren in een jeugdinstelling zijn in deze huidige situatie vooral aangewezen op elkaar en voelen zich opgesloten. LATEN WIJ DEZE JONGEREN EEN STEM GEVEN!

We did it!

1000 maal dank aan iedereen die het project steunde. De eerste 4 sessies zijn mogelijk gemaakt. Maar we gaan door! Een vijfde sessie, een zesde? Alle extra middelen worden ingezet in bijkomende sessies en de live forumtheater voorstelling in het najaar, waar we jullie als growfunders op uitnodigen! 

Organisaties of jongeren die willen meedoen aan het project kunnen zich ook nog steeds aanmelden bij katrien.voet@kortrijk.be


De huidige situatie voor jongeren in een jeugdinstelling is heel moeilijk. Jongeren mogen geen familie of vrienden meer zien en zijn dus aangewezen op elkaar. Ze voelen zich opgesloten en emotioneel voelen ze zich niet al te best. Hoe kunnen we hen via kunst en creativiteit tegemoetkomen?

FORUMTHEATER HELPT!

Jongeren met een achtergrond in de jeugdzorg spelen online forumtheater voor en met jongeren uit de jeugdzorg in regio Kortrijk. Ze gaan in dialoog over hun eigen situatie in tijden van quarantaine onder begeleiding van theatermaker Har Tortike. Ze willen hun verhalen delen en op zoek gaan naar alternatieven, oplossingen, begrip. Zo staan ze sterker, vandaag en in de toekomst.

De forumtheaterjongeren van Har vormen een positief rolmodel voor anderen die zich vandaag niet goed voelen in de instellingen en met hun verhaal niet eenvoudig extern terecht kunnen. Jongeren zijn er voor jongeren. Ze komen uit dezelfde situaties en maken het leven van de jongeren uit onze regio in quarantaine tijden een stuk draaglijker.

HET PLAN.

BK6 wil graag 4 sessies organiseren voor jongeren binnen de jeugdzorg in de regio Kortrijk. Per sessie kunnen 20 jongeren deelnemen. Hiervoor hebben wij €1200 nodig: € 300 per sessie. De forumtheaterspelers/jongeren worden vergoed voor hun begeleiding, net als artiest Har Tortike. Ook het gebruik van de zoomwebinar wordt hierin opgenomen. Wij hopen dat u ons wilt helpen om dit bedrag bij elkaar te krijgen.

Als dank voor uw bijdrage nodigen wij u graag uit om deel te nemen aan een forumtheater sessie na de zomer. Wij nemen daarvoor contact met u op na uw donatie. Bedankt om onze jongeren een stem te geven!

Voor meer informatie over Har Tortike's forumtheater, klik hier

Facebook BK6: https://www.facebook.com/BK6Kortrijk