Migration CD

/ Hussein Rassim

Owner

/ Hussein Rassim

Ik ben een jonge Iraakse muzikant. Aan de bekende muziekacademie van Bagdad specialiseerde ik me in het spelen van de Iraakse luit. In de zomer van 2015 ben ik in Brussel aangekomen.

Contacteer projecthouder
Dit project is beëndigd op 05/02/2017

Kom naar het releaseconcert van Migration CD, een album dat muziek van verschillende achtergronden mixt en mensen samenbrengt! 

Iets meer dan een jaar geleden kwam ik na een lange tocht door Irak, Turkije en de Balkan aan in Brussel. Als muzikant had ik geen toekomst meer in Irak. Een Amerikaanse vriend zei dat ik naar Brussel moest gaan: “Brussels is gonna hit you!” En hij had gelijk. Deze stad met haar bruisende culturele leven en al haar diversiteit bevalt me echt.

Onderweg naar Brussel en via enkele Brusselse organisaties leerde ik heel wat boeiende muzikanten kennen: Manual Hermia, Saïf Al Qaysi, Juliette Lacroix, Naïm Schneyders, Nicolas Hazeur, Mohammed Al Fakharani... Samen met hen werk ik aan een nieuw album: Migration CD.  Het moet een album worden dat muziek van verschillende achtergronden mixt en mensen samenbrengt. Dit is het eerste nummer:

 

Ik kan in Brussel m’n enthousiaste zelf zijn en dat motiveert me om aan dit ambitieuze project te beginnen! Ambitieus maar niet evident, want een cd opnemen, mixen en op de markt brengen kost geld. 

Via deze growfunding hoop ik het budget te verzamelen om de opnamestudio te huren, een geluidmixer te betalen, een cover te kunnen printen en de muzikanten te vergoeden. Als we het doelbedrag ophalen, dan trakteer ik iedereen op het releaseconcert nog voor de zomer van 2017!

Voor wat hoort wat, ik hoop via enkele leuke rewards zo veel mogelijk mensen te laten kennismaken met de unieke klank van dit project:

  • 10 euro: je bent van harte welkom op het releaseconcert
  • 30 euro: Een bijdrage van 30 euro kan rekenen op twee tickets voor het releaseconcert én een cd
  • 75 euro: twee viptickets voor het releaseconcert en een cd
  • 500 euro: Ik kom samen met een percussionist een concert spelen in je living, je culturele centrum, je bedrijf, op je (nieuwjaars)receptie...
  • 850€: contacteer me en we bedenken samen een reward op maat

https://www.facebook.com/HusseinRassimAbdullah/?fref=ts