Marie Poppies

/ Marie et Valentine - Sustainable Flowers

€10.290van €7.500

186growfunders

137%
Steun dit project

Uw bijdrage wordt automatisch teruggestort als het project zijn doel niet behaalt.

Owner

/ Marie et Valentine - Sustainable Flowers

Marie en Valentine, twee partners die samen hun gekke droom willen realiseren: eco-vriendelijke bloemen voor iedereen toegankelijk maken!

Contacteer projecthouder
Dit project is beëndigd op 30/07/2020

Wil jij lokaal en milieuvriendelijk consumeren?

Bij Marie Poppies distribueren we Belgische en milieuvriendelijke bloemen en creëren we duurzame connecties tussen producenten, bloemisten en burgers.

Dankzij Marie Poppies en haar partners, wordt er in 2020 590 ton CO2 bespaard! 

Hoe het begon...

Op een dag stelde Marie zichzelf de vraag: groeien er het hele jaar door bloemen in België? Immers iedere maand krijg je bloemen cadeau: Valentijnsdag, Moederdag, Kerstmis, verjaardagen, noem maar op…

Samen met Valentine, begon ze een onderzoek naar hoe bloemen worden gekweekt. Pas op, dit is geen mooi verhaal…

Het merendeel van de bloemen die vandaag in België worden verkocht, worden gekweekt met dubbel zoveel pesticiden als is toegestaan in de voedingsindustrie. Dit draagt bij tot het uitsterven van bijen verarmt onze grond. Waar komen deze bloemen vandaan? Uit Holland, waar ze worden geteeld in serres, of per vliegtuig geïmporteerd uit Kenia of Colombia. Volgens een studie van Lancaster University een boeket van 10 geïmporteerde rozen zou dezelfde ecologische voetafdruk hebben als een vlucht van Parijs naar Londen...

Ons onderzoek

Gewapend met deze conclusies trokken we onze laarzen aan en gingen we op pad om de verschillende spelers in de bloemenwereld te ontmoeten. Goed nieuws: vandaag doen vele producenten aan ecologische tuinbouw. Maar waarom bieden zo weinig bloemisten milieuvriendelijke bloemen aan in Brussel? Het antwoord is unaniem: gebrek aan tijd en aan voldoende en gevarieerde bloemen van één enkele kweker.

 

Onze Missie 

We moesten dus een manier vinden om deze milieuvriendelijke bloemen toegankelijk te maken voor Brusselaars. Maar hoe dan? Door Marie Poppies te creëren!

Marie Poppies is een distributeur van milieuvriendelijke bloemen gelegen aan le Hangar du Kanaal die samenwerkt met een netwerk van Belgische producenten. Dankzij een online winkelkanaal en een verzamelpunt in Brussel biedt Marie Poppies de Belgische bloemisten een breed en gevarieerd aanbod aan bloemen. Iedereen wint: bloemisten bieden hun klanten milieuvriendelijke bloemen, producenten krijgen een eerlijke prijs, en consumenten steunen de lokale economie en verminderen hun ecologische voetafdruk. En daar willen we het niet bij laten: we willen lokale tuinbouw promoten en de verschillende actoren met elkaar in contact brengen. 

En hoe zit het met onverkochte bloemen? Marie Poppies zal die verwerken volgens een circulair model: gedroogde bloemen, compost en andere afgeleide producten. Niets gaat verloren.

Waarom growfunding?

Dankzij uw bijdragen kunnen we de lancering van ons project veiligstellen: 

  • Onze activiteiten te automatiseren met ontwikkeling van een online aankoop en verkoop platform.

  • ons lokaal aan Hangar du Kanaal inrichten,

  • sensibiliseringscampagnes lanceren over de problematiek van traditionele snijbloemen.

Via deze campagne willen we ook het enthousiasme peilen van het grote publiek voor milieuvriendelijke bloemen.

Doe eens zot, we hopen met jullie de 200% te behalen!

Hoe kun je ons steunen?

We hebben jullie nodig! Als het project jou aanspreekt en je wilt het zien groeien, aarzel dan niet om het te delen met vrienden of familie. Dit zou ons al enorm helpen! 

En als je nog een stapje verder wilt gaan en ons financieel wilt steunen, kies dan één van de rewards aan de rechterkant van de pagina! 

Hartelijk dank voor uw bijdrage!

 

Volg ons

www.mariepoppies.be

www.facebook.com/MariePoppiesinBelgium

www.instagram.com/mariepoppiesinbelgium

 

Partners

Bio Bloom | Bio Brussel | Bookette Flower | Cycle Farmers | De kleur van hier en nu | Duizendblad | Hangar du Kanaal |Jardin des sens | Moments fleurs | Nina Aubert | Les Généreuses | Les fleurs de Mag | Le Monde des Milles Couleurs | Village Finance | Village Partenaire