Marcel – een Brussels fietscafé

/ Allen de fiets op!

€8.700van €7.500

104growfunders

116%
Owner

/ Allen de fiets op!

Marie en Willy, 2 Brusselaars en fervente fietsers. Met Marcel willen ze bijdragen aan de promotie van de groene en zachte mobiliteit in de stad én een nieuwe gezellige plek creëren.

Contacteer projecthouder
Dit project is beëndigd op 11/06/2018

Ben jij pompaf? Of mag je band wel eens opgepompt worden? Marcel zal je binnenkort verwelkomen in een gezellig café in de Noordwijk voor een pauze, om je fiets te herstellen of om aan een evenement deel te nemen, en dit alles met een selectie van lekkere lokale producten.

Marcel is een experimentele plek toegewijd aan liefhebbers van lekkere produceten en de fans van de fiets. Hier consumeren we lokaal, terwijl je nieuwe mensen ontmoet en aan je stalen ros prutst.

Een bar

Marcel onthaalt je met veel gezelligheid en warmte in een plek die draait rond fietsen en récup. Van de meubels, tot de inrichting en het servies, DIY en recyclage staan centraal in ons café. Marcel is geen restaurant: je komt er om een soepje te proeven en een boterham te eten, een koffie te drinken of een lekkere aperitief.

Een fietsatelier

Binnenband vervangen, je remmen afstellen of je wiel centreren? Marcel stelt een atelier met alle gereedschap ter beschikking waar je alles over fietsmechaniek kan leren en ontdekken. En er zal steeds iemand in de buurt zijn om je te helpen en te adviseren.

Een programma met workshop en events

Wil je leren hoe je een oude fietsband kan omtoveren tot een broeksriem of verhaal horen van mensen die met een tandem de wereld rondreisden? Het kan allemaal dankzij het fantastische programma dat Marcel in elkaar bokst om jou te verwennen.

Waar en wanneer?

Marcel is een pilootproject dat in de loop van de maand mei voor minstens een jaar zal opengaan in een tijdelijke locatie in de Noordwijk. Met de steun van VZW Up4North die de Noordwijk nieuw leven wil inblazen, kan Marcel zijn nieuw concept uittesten. Je vindt ons in de George Matheusstaat 43, in Sint-Joost (vlakbij het Noord Station)

Naast het fietscafé hebben we een grote, lege ruimte ter beschikking.  We willen deze gebruiken als polyvalente ruimte samen met andere lokale en duurzame initiatieven.

Waarom hebben we 7.500€ nodig?

Met dit bedrag kan Marcel investeren in:

 • Een prachtige toog uit ecologisch materiaal gebouwd door de jonge Belgische ontwerpers van Walden Project;
 • Tweedehands meubels en decoratie;
 • De inrichting van het fietsatelier en de aankoop van het juiste gereedschap

Dit project kan niet bestaan zonder jouw steun! We nodigen je uit om te steunen door:

 • Een van de rewards te kiezen
 • Het project zoveel mogelijk te verspreiden in je netwerk

1000X bedankt! <3

REWARDS:

 • 10€: Uitnodiging voor de openingsavond en een drankje
 • 30€: reward van 10€ + 5 drankjetons  (frisdrank, bier of wijn) geldig in 2018 OF reward van 10€ + een tien beurtenkaart voor het fietsatelier
 • 60€: reward van 10€ + 5 drankjetons  (frisdrank, bier of wijn) + gratis deelname aan één atelier upcycling (~2h, één drankje en hapje inbegrepen) OF reward van 10€ + 5 drankjetons  (frisdrank, bier of wijn) + ongelimiteerde toegang tot het fietsatelier in 2018
 • 120€: reward van 10€ + 5 drankjetons  (frisdrank, bier of wijn) + Workshop ‘koffie proeven met verschillende in Brussel gebrande koffies’ i.s.m. onze partner Mamé Noka en een portie van jouw favoriete koffie voor thuis (voor 2 personen). OF reward van 10€ + 5 drankjetons  (frisdrank, bier of wijn) Verrassingsmand ‘Marcel’ (met lokale producten vanop onze kaart)
 •  250€: reward van 10€ + 10 drankjetons  (frisdrank, bier of wijn) + 1 koffie of thee per dag tot eind 2018 OF reward van 10€ + 10 drankjetons  (frisdrank, bier of wijn) + Brunch voor 2 personen en geleide fietstocht van 2u door Brussel i.s.m. Les Visites de mon Voisin
 • 500€: reward van 10€ + 10 drankjetons  (frisdrank, bier of wijn) + uw privé-evenement voor 20 personen bij Marcel
 • 1000€: reward van 10€ + 10 drankjetons  (frisdrank, bier of wijn) + contacteer ons en we zoeken samen een reward op maat.

hello@marcelbikecafe.be

Follow us on Facebook


Supported by: