Open magazijn voor ontmoeting en cultuur in het Hageland

/ Magazijn De Snoek

Owner

/ Magazijn De Snoek

Wij zijn Pol, Xanne, Flor en Jozefien, de oprichters van MAGAZIJN DE SNOEK vzw. MAGAZIJN DE SNOEK huist in een pand dat werd doorgegeven van onze grootvader naar de volgende twee generaties. Wij dromen van een ontmoetingsplek die ruimte geeft aan creativiteit, ontmoeting en duurzaamheid.

Contacteer projecthouder
Dit project is beëndigd op 17/06/2018

Eindelijk een ontmoetingsplek voor jong en oud in Boutersem! Ontdek vanaf deze zomer MAGAZIJN DE SNOEK. Aan de rand van natuurreservaat De Snoekengracht willen wij met MAGAZIJN DE SNOEK ruimte geven aan ontmoeting en cultuur in een landelijk kader.

In het historisch pand van De Boerenbond in Vertrijk huist vanaf deze zomer MAGAZIJN DE SNOEK. Het is een open magazijn voor ontmoeting en cultuur. We willen er mensen van alle leeftijden uit de regio samenbrengen via socio-culturele activiteiten in een natuurrijke en karaktervolle setting. Om te kunnen genieten van cultuur of om elkaar te ontmoeten trekken mensen nu al te vaak naar de stad. Het doel van MAGAZIJN DE SNOEK is om buurtbewoners op een participatieve manier te laten kennismaken met een uitgebreid programma aan activiteiten. In tegenstelling tot de grotere cultuurhuizen biedt MAGAZIJN DE SNOEK deze gelegenheid dichtbij huis. Om een zo breed mogelijk publiek te betrekken bij onze werking werken wij samen met een heleboel lokale partners zoals Natuurpunt Velpe Mene, de Kringwinkel Hageland, Velpeleven vzw enzovoort. Daarnaast worden ook de bands, workshopgevers en leveranciers zo veel mogelijk lokaal geselecteerd.

MAGAZIJN DE SNOEK is creatief, sociaal en ecologisch geëngageerd en biedt een platform aan talent en burgerinitiatief in het Hageland. Tijdens de zomer van DE SNOEK ontdek je een zomerbar, live optredens, lezingen en workshops op jouw maat.

Net naast het natuurreservaat De Snoekengracht ontbrak er nog een ontmoetingsplaats waar buurtbewoners kunnen genieten van het samenzijn op een gezellig terras, aan de toog van onze bar of deelnemen aan één van de concerten of workshops. MAGAZIJN DE SNOEK wordt gestart vanuit het enthousiasme van enkele lokale vrijwilligers.

Droom jij ook van zo een gezellige plek waar je tijdens de zomermaanden kan samenkomen en wil je ons steunen om dit project te realiseren? Dan kan je ons nu helpen. Om het pand om te toveren tot een gezellige ontmoetingsruimte hebben we namelijk nog een duwtje in de rug nodig! Wij willen tegen de zomer nog een toog en trap bouwen met duurzame materialen, waterleidingen voorzien en de elektriciteit in orde brengen. Steun ons aan de hand van één van de ‘rewards’ hieronder of word vrijwilliger.

Alvast heel erg bedankt om ons te steunen en aarzel niet om deze pagina te delen.

Je vindt ons ook op:

www.magazijndesnoek.be
https://www.facebook.com/magazijndesnoek
https://www.instagram.com/magazijndesnoek/ 

 

Wist je dat de naam "Snoekengracht" van de gracht komt die er bij een bron ontspringt en die vroeger een bekende paaiplaats was voor snoeken? Met Magazijn De Snoek willen wij de aandacht vestigen op dit prachtige natuurdomein en brengen we nu symbolisch de snoek naar deze plaats terug.