KORTFILM ‘LOCKDOWN’

/ #1080molenbeek

Owner

/ #1080molenbeek

CARTOUCHE - Productiehuis Cartouche legt de nadruk op explosieve film-content en het samenbrengen van de juiste mensen met creatief talent om dit waar te maken. Sinds 2011 slaan Koen Van Sande en David Vermander de handen in elkaar om een platform te creëren waar verhalen ontstaan die je bij de keel grijpen. 

Contacteer projecthouder
Dit project is beëndigd op 26/04/2017

Help mee om een ambitieuze kortfilm te maken tegen racisme en de verlammende angstcultuur. Plaats van de actie: “De Hellhole” van Brussel (Trump). LOCKDOWN vertelt over terrorisme, vooroordelen en een doodgewone burenruzie.

LOCKDOWN speelt zich af in Molenbeek en is een satire verpakt in een thriller. Het verhaal gaat over twee goede huisvaders, Louis en Taoufik, die een netelige burenruzie hebben over hun vuilniszakken. Wanneer ze ongewild in één huis worden opgesloten tijdens een lockdown van de straat door de antiterreurpolitie, laaien de emoties hoog op. Als de blanke buurman, gedreven door zijn vooroordelen, dan ook nog eens zijn lichtgeraakte Arabische buurman verdenkt van de gezochte terrorist te zijn, torpedeert de film zich naar een explosief einde.

Omdat de buurt wel vaker gefilmd wordt, maar nooit zelf wordt betrokken, willen we het dit keer anders aanpakken. Ons doel is om zowel de jongere als de oudere generatie mee te nemen in dit project. We vragen hen te participeren zowel voor de camera als achter de camera. Onze filmlocatie is een straat in de Quartier Maritime.

Er zal een exclusieve avant-première voor de bewoners georganiseerd worden, in het bijzijn van de cast en crew.  Kortom we ijveren om de échte buurtbewoners te betrekken in het project wat een enorme surplus aan authenticiteit zal opleveren en bovendien een rijke ervaring zal zijn voor de jongeren uit de buurt. Daarom willen we nauw samenwerken met de lokale Molenbeekse gemeenschap (buurthuizen, jeugdhuizen, vrouwenhuizen, winkeliers, …).

We willen minstens 6000 € ophalen door jullie te laten participeren in het filmproces. Deze inzameling zal integraal besteed worden in het kader van de participatie van de inwoners. Zo zijn er verschillende steunformules aangepast aan ieders budget.

https://www.facebook.com/LockdownShortFilm