Kweker, verwerker en promotor van eetbare INSECTEN

/ Little food

Dit project is beëndigd op 17/04/2015

Little Food produceert, bereidt en promoot krekels voor menselijke consumptie. We hebben jullie hulp nodig om onze productie te verhogen en onze verwerking te professionaliseren.

Krekels zijn ecologisch, gezond en lekker!

Ecologisch: Om dezelfde hoeveelheid proteïnen aan te maken, heeft de krekel in vergelijking met de koe:

  • 25 keer minder voedsel nodig,
  • 300 keer minder water nodig,
  • 60 keer minder broeikasgasproductie.

Dankzij zijn ruimer dieet kan hij zich voeden met uitsluitend bijproducten van landbouw en voedingsindustrie. Bijgevolg is er geen extra landbouwgrond nodig voor zijn voedselproductie en kan landbouwgrond optimaal worden ingezet voor gewassen voor rechtstreekse menselijke consumptie.

Gezond: Krekels zijn rijk aan proteïnen, vitamine B, omega 3, ijzer, vezels en calcium. Ze bevatten bovendien 3 keer minder vet dan rundsvlees.

Lekker: Het smakenpallet varieert van noten en champignons tot garnalen en zelfs gebraden kip.

Little Food is voorlopig de enige krekelkwekerij in België en de enige in Europa die zich baseert op de principes van cradle to cradle, korte keten, stadslandbouw en transparantie. We gebruiken restproducten als voedsel voor de krekels. Onze afgewerkte producten bevatten biologische, lokale ingrediënten en zullen via bestaande korte keten netwerken worden verdeeld. Door in hartje Brussel te produceren en de kwekerij open te stellen voor bezoek, garanderen we transparantie en wordt het contact tussen consument en producent zo klein mogelijk gehouden.

De inkomsten van de growfunding zullen gebruikt worden om een productie-eenheid voor 500 000 krekels te financieren en de kwekerij te isoleren. Voor een efficiënte en kwalitatieve bereiding en bewaring van de verschillende (verwerkte) producten moeten we investeren in professioneel keukenmateriaal en in een ecologische verpakking.

Je wordt beloond voor je hulp :

  • Voor 10 euro krijgt u een zakje met 45 gedroogde krekels af te halen op onze kwekerij of in één van onze afhaalpunten in België. Krokant en gezond, deze krekels zijn heerlijk als aperitief of als specerij.
  • Voor 25 euro krijgt u het vorige én beleef je met 2 personen de Future Farm experience: Deze twee uur durende interactieve rondleiding bevat ondermeer een bezoek aan onze krekelkwekerij en een aquaponiris installatie, baanbrekende stadslandbouw installaties in hartje brussel. Op het einde is er een degustatie van krekels.
  • Voor 60 euro krijgt u al het vorige én een culinair pakket met krekeltapenade, krekelchocolade, gedroogde krekels, krekelbouletten en verse krekels. Ook krijgt u een e-book met krekelrecepten om de verse krekels op verschillende wijzen te bereiden.
  • Voor 150 euro schrijf je geschiedenis en wordt je naam vereeuwigd met een krekelkooi. Hierbovenop krijgt u een privé-rondleiding voor 4 personen én al het vorige.
  • De tegenprestatie voor 200 € richt zich op professionelen. U krijgt u 50 producten van Little Food, vrij te kiezen tussen verse, diepgevroren krekels, gedroogde krekels of krekelbouletten. We komen ook een halve dag in uw winkel of tijdens uw evenement een voorstelling/degustatie geven van de producten aan de klanten.
  • Voor 400 euro krijgt u een degustatie/animatie aangepast aan je bedrijfsfeest, trouw of een ander evenement.

Little Food heeft dé formule om de krekel aan iedereen te leren kennen. Er is keuze tussen verschillende recepten. Het Little Food project wordt ondersteunt door Olivier De Schutter, voormalig VN-rapporteur voor het recht op voedsel (2008-2014).

Meer info vind je onze website www.littlefood.be .

https://www.facebook.com/LittleFood.be