LUISTER MET ONS ÉCOUTE AVEC NOUS LISTEN WITH US

/ Io en Elke

Owner

/ Io en Elke

Initiatiefnemers zijn de twintigers Io Cooman en Elke Scholiers. We krijgen ondersteuning van Bruxelles Nous Appartient / Brussel Behoort Ons Toe.

Contacteer projecthouder
Dit project is beëndigd op 27/02/2014

Wij, Elke Scholiers (grafisch ontwerpster) en Io Cooman (fotografe), hebben het uitdagende plan opgevat de Verhalenbank ook visueel te ondersteunen. In een samenwerking met BNA-BBOT sturen we 17 jonge artiesten de stad in.

Bruxelles Nous Appartient / Brussel Behoort Ons Toe (BNA-BBOT) verzamelt al meer dan tien jaar getuigenissen van Brusselaars in een online Verhalenbank. Die Verhalenbank is interactief: op de website kan iedereen de verzameling raadplegen, gesprekken beluisteren, commentaar en trefwoorden toevoegen.

Wij, Elke Scholiers (grafisch ontwerpster) en Io Cooman (fotografe), hebben het uitdagende plan opgevat de Verhalenbank ook visueel te ondersteunen. In een samenwerking met BNA-BBOT sturen we 17 jonge artiesten de stad in. Met de verhalen in de hand geven we hen de vrije opdracht een beeldend kunstwerk te maken voor een karakteristieke plek naar keuze. Maar hier stopt het niet, de werken worden zowel in de galerij van BBOT als in de stad tentoongesteld en hierbij hoort ook een publicatie die beeld en verhaal vervat in één geheel. We doen zelf onze duit in de zak door rond de verhalen workshops te geven en door te werken aan een publicatie die we later te koop aanbieden.

Maar ook jullie bijdragen helpen ons om met de ‘beeld-verhalen’ het tijdelijk tentoonstellings-parcours te financieren. Indien we in ons opzet slagen, kunnen we zo gedurende de maand mei 2014 met z’n allen Brussel ‘her’ontdekken aan de hand van de kunstwerken: je zal als argeloze bezoeker terechtkomen op tal van niet vermoede plekken, in locaties die je niet kent, in wijken en buurten die je voordien niet zo beleefd hebt … Tjsa, het kan niet altijd van Manneken Pis zijn.

In ruil voor je steun kan je kiezen uit (een combinatie van) onderstaande attenties:

  •  gepokt en gemazzeld als we zijn, staan we zelf in voor het maken van originele attenties waarbij we ons telkens laten inspireren door de Verhalenbank: een fraai vormgegeven ‘postkaart-verhaal’, een unieke ‘audiodoos’ (CD) met een selectie uit de verhalen, een fraai geïllustreerd ‘self-published’ boekje met een bundeling van de beeldverhalen
  • we nodigen je uit, bij de opening van het tentoonstelingsparcours, op de vernissage in de galerij van BNA/BBOT en vergasten je daar op een drankje (mei 2014) - wie ons wil sponsoren, verzorgen we ‘op maat’ via logovermelding in onze publicaties en tijdens onze activiteiten (workshops, lezingen, …)
  • we geven zelf een drie uur durende workshop voor kinderen tussen 7 en 14 jaar: we vertrekken opnieuw van de verhalen om samen hùn eigenste Brusselse animatiefilm te maken

Io Cooman (°1990). Master fotografie aan het KASK werkt vooral rond de verantwoordelijkheid en identiteit van de fotograaf in het overbrengen van een verhaal of reportage. Na het werken aan workshops en sociaal-artistieke projecten rond fotografie in binnen- en buitenland volgt ze een specifieke lerarenopleiding in de kunsten te Gent.

Elke Scholiers (°1990). Master Grafisch ontwerp aan LUCA Brussel, heeft ervaring in educatieve projecten opgedaan door samen te werken met BRONKS en verdiept zich hier in aan de hand van een specifieke lerarenopleiding in de kunsten.