De werkplaats van alle doe-het-zelvers

/ Les débrouillardes

Dit project is beëndigd op 18/06/2018

Heb jij zin om zelf te knutselen en projecten te realiseren, maar je weet niet hoe? Heb je gebrek aan ruimte en advies om aan de slag te kunnen gaan? Wil je je huis renoveren?

Help ons om « le coin des Débrouillardes » te creëren: uw toekomstige ‘place to be’ om te leren klussen in een nieuwe, professionele en ontspannen omgeving.

« Le coin des Débrouillardes », ons geliefde project :

Waarom ?

In eerste instantie hebben we de DIY-cursussen van de Debrouillardes opgericht zodat iedereen kan leren omgaan met makkelijke, alledaagse klusjes. Leer de basis van DIY kennen, durf jezelf te ontplooien, leer begrijpen dat creëren, klussen en herstellen makkelijk is, etc. Kortom, de DIY-cursussen bieden zoveel voordelen dat ze iedereen ten goede komen.

De cursussen worden momenteel al georganiseerd in Brussel en België in ruimtes die beschikbaar zijn gesteld door partners en zijn een groot succes. De Debrouillardes zijn ook al meerdere keren positief in de media verschenen.

Momenteel willen we het aanbod uitbreiden. Naast de DIY-cursussen willen we een eigen atelier in Brussel creëren: « le coin des Débrouillardes ».

We willen dat dit atelier een plaats van uitwisseling, eduactie en vooral creatie wordt. Dit allemaal in een DIY-omgeving die uiteindelijk deel uitmaakt van het dagelijkse leven van iedereen.

Wij hopen de ruimte te kunnen gebruiken om ons aanbod uit te breiden en je kennis te laten maken met onze nieuwe cursus omtrent renovatie. We zullen cursussen aanbieden die je aanleren hoe je je zolder kan isoleren, je keuken van A tot Z kan bouwen of zelfs je hangend toilet kan monteren.

 

Wat heeft dit atelier te bieden?

« Le coin des Débrouillardes » wordt een professionele DIY-ruimte voor iedere Debrouillards.

Samen, met onze leerkrachten en u, willen we een DIY-atelier opbouwen, waar iedereen welkom is. In dit atelier kan u:

  • DIY-cursussen en workshops volgen die zich focussen op kleine reparaties
  • Korte cursussen volgen om te leren hoe je je huis kan renoveren.
  • Uw kinderen laten kennismaken met ambachten
  • Eigen projecten/creaties realiseren
  • Terecht voor gereedschap en advies
  • Samen werken aan gemeenschappelijke projecten op een vaststaande locatie 

 

Waarvoor wordt de 13.300 € gebruikt?

Het gevraagde bedrag zal ons helpen om te beginnen aan de gewenste investeringen.

Het bedrag wordt gebruikt voor:

  • De ontwikkeling van het atelier: om een atelier te creëren dat helemaal bij ons past (met vooral nieuwe ondersteuning om de cursussen omtrent renovatie te kunnen ontwikkelen)
  • Meubilair: creëren en recupereren van tafels en stoelen
  • Aankoop van materiaal: zo zijn we in staat om goed uitgerust aan de slag te gaan
  • Verzekering en beveiliging: zo kunnen we de beste arbeidsomstandigheden garanderen

 

Hoe kan je ons helpen?

Je kan ons helpen door het project financieel te steunen, maar niet alleen dat.  We hebben je ook nodig om informatie over ons geweldig project te verspreiden , onze waarden en idealen te dragen en te vertegenwoordigen.

Volg ons ook op Facebook:

 

 

 

www.growfunding.be/lesdébrouillardes