Le Phare du Kanaal – CoWorking Café

/ Le Phare du Kanaal

Dit project is beëndigd op 30/09/2015

Een gezellige plek voor coworking in de kanaalzone ? Binnenkort in Brussel! Le Phare du Kanaal wil een warme ontmoetingsplek zijn voor de buurtbewoners én voor mobiele werkers die op zoek zijn naar contacten.

Gedaan met slappe koffie ! Gedaan met onpersoonlijke bureaus ! Le Phare du Kanaal is anders ! Zoals de naam al doet vermoeden is het een oriëntatiepunt, een plek die uitwisseling en ontmoeting wil stimuleren.

Le phare du Kanaal is ontstaan uit de vaststelling dat Brussel heel veel creatieve en ondernemende personen uit de hele wereld herbergt die op zoek zijn naar klanten, partners, en ideeën om te ontwikkelen . In Le Phare willen we aan deze behoefte tegemoet komen door een goed uitgeruste werkomgeving aan te bieden, voor iedereen toegankelijk, en dit zonder een langdurig engagement !

Le Phare is niet de zoveelste coworking-plek. Naast basisdiensten die je kan verwachten in een coworking-café, hechten we in Le Phare ook veel belang aan het menselijk aspect. Hoe juist ?

  • Door tijd te nemen om de coworking-leden te leren kennen om zo hun verwachtingen te bepalen.
  • Door evenementen te organiseren die ontmoeting stimuleren en die de activiteiten van de leden in de kijker zetten. 
  • Door een netwerk te creëren met de culturele organisaties en bedrijven uit de buurt. Naast de werkruimte, die zich op de eerste verdieping bevindt, vindt u op de gelijksvloers een kantine, toegankelijk voor iedereen, die huisgemaakte en seizoensgebonden producten aanbiedt bij voorkeur recht van bij de producent.

U heeft het goed begrepen : Le Phare du Kanaal is HET Brussels project van 2015 en we hebben U hiervoor nodig. Dankzij uw financiële steun kunnen wij volgende elementen financieren :

  • Een rode telefooncabine (zoals in Groot-Brittannië) op maat gemaakt voor Le Phare door een Franse kunstenaar
  • Een stalen bar, door een smid gemaakt uit Marche-en-Famenne
  • De laatste verflaag voor de muren die door Paul en Ben zullen aangebracht worden.

Het begin van dit avontuur is voorzien voor midden/eind september 2015 ! Komt u langs ? www.lepharedukanaal.com/

https://www.facebook.com/lepharedukanaal