Le Pain Levé

/ Een activistische bakkerij in Schaarbeek!

Dit project is beëndigd op 05/10/2020

Een ambachtelijke bakkerij in Schaarbeek.  Wij dromen hier al zo lang van en we zijn er bijna! Na een jaar proberen, leren en ontdekken vonden we eindelijk onze perfecte locatie in de Josaphatstraat 101. We moeten alleen nog een grote oven installeren en de ruimte inrichten. Daarvoor hebben we jouw hulp nodig!

Wat is “Le Pain Levé”?

Dat is in de eerste plaats een ambachtelijke bakkerij die biologisch zuurdesembrood verkoopt. Alles zal ter plaatse gebeuren: van kneden tot bakken op houtvuur. Daarbij is eenvoud troef. We gebruiken liever onze handen dan machines om de kennis van de landbouwers terug te brengen naar ons stadsleven. Niemand is baas en niemand krijgt nachtwerk of een specialisatie. Wij staan allemaal in voor het bakken, de verkoop, de schoonmaak en het papierwerk. We beslissen samen over de stappen die we gaan zetten.

Brood is een basisproduct, een basisbehoefte. Wij willen dat het voor iedereen toegankelijk is. Daarom organiseren we verschillende solidariteitsacties: we bieden de mogelijkheid om een brood te schenken, werken samen met verenigingen uit de wijk en verkopen aan verschillende prijzen. Voor elk product zullen we drie verschillende prijzen aanbieden: een basisprijs, een solidaire prijs en een steunprijs. Zo willen we onze broden toegankelijk maken voor zoveel mogelijk mensen en ervoor zorgen dat de prijs geen struikelblok vormt om een lekker brood te kopen.

Waarom deze crowdfunding?

Het project Pain Levé is een jaar geleden gestart. We hebben onze recepten getest, geleerd hoe een houtoven werkt en geleerd om samen te werken ... Tot nu toe hebben we gewerkt met een kleine oven waarin we een dertigtal broden konden bakken. Al snel werd die te klein. Daarom hebben we een nieuwe oven nodig.

 En omdat we wel van een uitdaging houden, hebben we besloten om er zelf een te bouwen met de hulp van een ervaren lasser en bakker. Om aan dit project te kunnen beginnen, hebben we materiaal nodig: metaal, vuurvaste stenen, isolatiemateriaal, een schoorsteen ...

Het materiaal voor de oven kost ons 5.000€. We moeten ook de vloer van het atelier herdoen om aan de FAVV-normen te voldoen (2.000€). Als we 125% van de gewenste doelbedrag, kunnen we ook een goede mixer kopen!
 En onze spieren zullen je dankbaar zijn!

 

Hoe kun jij ons helpen?

Door onze video en campagne te delen of door een tegenprestatie te kiezen ! 

Volg ons op Facebook.