Le Nid 2.0

/ collectif Baya

Dit project is beëndigd op 04/02/2019

DIY klusjesmannen/-vrouwen of ervaren bouwers, ons zelfbouwatelier staat open voor iedereen. We helpen je  bij het ontwerpen en realiseren van uw kleinschalige meubel- of architectuurprojecten.
Na het succes van onze eerste workshop "Le Nid" in Elsene, is het tijd om uit te breiden. We hebben een nieuwe ruimte gevonden in Vorst en zijn begin oktober verhuisd.
Steun ons bij de ontwikkeling van dit nieuw atelier!

Van januari tot december 2017 hadden we de mogelijkheid om "Le Nid" te openen, een open atelier om zelfbouw te ondersteunen. Dit gebeurde binnen het duurzaam wijkcontract Maelbeek (Elsene). Het was een uitgeruste werkplaats, gekoppeld aan een ondersteunende dienst voor de bouw van kleine structuren en meubels voor de bewoners van de buurt.

Sinds december 2017 konden we deze diensten niet meer aanbieden omdat er geen ruimte beschikbaar was. Dit zal veranderen dankzij ons nieuw atelier dat een vergelijkbaar aanbod zal aanbieden, maar nog veel meer!

Het is toegankelijk voor iedereen: doe-het-zelvers, gevestigde bouwers, studenten, … . Of je nu nood hebt aan hulp of hulpmiddelen; of je iets wilt repareren of bouwen; of je begeleiding wilt bij de conceptie en/of de realisatie; of je gewoon alleen wilt werken in een uitgeruste ruimte of andere gebruikers van de werkplaats wil ontmoeten.


Waarom een open atelier?

  1. Omdat we soms dingen willen repareren, maar niet de tools hebben om het te doen.

  2. Omdat zelfs met het juiste gereedschap, we niet altijd de nodige ruimte thuis hebben.

  3. Omdat je misschien goede ideeën hebt, maar nauwelijks weet hoe je ze moet uitwerken.

  4. Omdat meubels die je zelf in elkaar moet steken goed zijn, maar het bouwen van eigen meubels nog beter is.

Kortom, we verwelkomen je graag en helpen je bij het ontwerpen en bouwen van wat je om verschillende redenen niet zelf kunt doen!

 

Waarom hebben we jou nodig?

Omdat we onze werkplaats moeten verlaten en verhuizen naar een nieuwe werkplaats in Vorst. We hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om een beetje te vergroten, en daarvoor hebben we het volgende nodig:

  1. betere tools om u op de beste manier te verwelkomen.

  2. een nieuwe voorraad recupmaterialen die voor jou beschikbaar zullen zijn.

  3. een goed beheer van het atelier en de activiteiten die daar plaatsvinden.

  4. Om de eerste workshops met ons en professionals te kunnen organiseren.
     

Aarzel niet om het begin van de inrichting en onze activiteiten te volgen op:

- Facebook:  https://www.facebook.com/BayaCollectif et https://www.facebook.com/atelierlenid

- Instagram

- onze website
 

En aarzel niet om over ons te praten, deel te nemen aan onze evenementen, ons atelier en workshops en ons zo veel mogelijk te steunen!