Lendland, een duurzaam, sociaal en solidair digitaal platform

/ Iemand heeft het voorwerp dat jij wilt lenen!

Owner

/ Iemand heeft het voorwerp dat jij wilt lenen!

De vzw Lendland brengt mensen met uiteenlopende profielen samen: Solange, Isabelle, Jean-François, Clarisse, Laurence, Geneviève, Madeleine en Christine ... stuk voor stuk geloven ze dat solidariteit een sleutel is tot een betere wereld. Initiatiefnemer van het project: Guillaume Dumont, een van de stichtende leden van BAMP, een creatief centrum in Schaarbeek.

Contacteer projecthouder
Dit project is beëndigd op 11/11/2019

Ondersteun de oprichting van Lendland, een applicatie die een lener en een uitlener met elkaar verbindt. Want samen kunnen we minder consumeren, meer gebruiken en veel nieuwe mensen leren kennen in onze buurt!

Elk jaar geeft een Brussels gezin gemiddeld 1500 euro uit aan de aankoop van weinig gebruikte voorwerpen: een skipak, een haagschaar, een trapladder, een raclette-apparaat, een duikmasker ...

Waarom laten we onze buren niet meegenieten van al die spullen die onze kasten overstelpen?

Lendland, een duurzaam, sociaal en solidair platform

Wil je een oude ladekast restaureren maar heb je geen schuurmachine? Organiseer je een feestje maar heb je te weinig stoelen? Ga je op vakantie maar heb je geen koffer op wieltjes? De oplossing ligt misschien dicht bij huis, neem eens een kijkje op Lendland! Je moet alleen maar een profiel aanmaken, aangeven wat je kunt uitlenen en vervolgens het voorwerp dat je wilt ontlenen in de zoekmachine invoeren!

De app lokaliseert mensen in jouw buurt die bereid zijn het object dat je zoekt uit te lenen. Lendland is dus een digitaal platform om een ontlener en een uitlener met elkaar in contact te brengen. Helemaal gratis!

 

Lendland is ook een bron van sociale cohesie: door te lenen maak je kennis met mensen die in jouw buurt wonen.

Het principe van Lendland werd reeds op kleine schaal toegepast in verschillende Brusselse wijken, zowel via Facebook als via WhatsAppgroepen. De gebruikers zijn getuige van de banden die worden gesmeed tussen de buren, van de versterking van het veiligheidsgevoel, van het feit dat ze deel uitmaken van een wijk én ze maken zo het dagelijks leven van heel wat mensen een beetje eenvoudiger.

Lendland wil een webtool zijn die het uitlenen bevordert. Zo zou je rechtstreeks contact kunnen opnemen met de persoon die het voorwerp dat je wilt gebruiken in huis heeft, zonder dit publiek te moeten delen. Lendland zorgt dus niet voor de zogenaamde ‘online vervuiling’, want de gebruiker wordt niet geconfronteerd met talloze posts die niet relevant zijn.

Waarom hebben we jou nodig?

Het project is al goed uitgewerkt, we hebben de voorbereidende fase afgerond (marktstudies, ontmoetingen met verzekeringsexperts, juristen enz.).

De volgende stap om de gratis diensten van Lendland online beschikbaar te maken, is de IT-ontwikkeling van de applicatie.

We hebben al subsidie gekregen van het Brussels Gewest.  Dat bedrag willen we nog aanvullen om de IT-platformontwikkeling te financieren. Het ingezamelde geld zal bestemd zijn voor het creëren en coderen van een praktische en gebruiksvriendelijke applicatie. Daarom hebben we jou nodig!

Al tal van mensen, verenigingen, culturele en andere centra zijn overtuigd van het Lendland-project en hebben besloten ons te steunen.  Samen met die partners hebben we een reeks rewards samengesteld in ruil voor je schenking.

En misschien win je wel een mooi geschenk, want elke gift van minstens € 25 geeft toegang tot onze grote LENDLAND-lanceringsavond met superbingo. Ontdek hieronder alle superprijzen van onze partners!  

Wat kan je allemaal winnen bij de Bingo ? 

 • kaartjes voor een opera, een solo-optreden of een concert in de Koninklijk Muntschouwburg

 • bezoeken aan de Koninklijk Muntschouwburg en hun ateliers

 • een abonnement van een jaar op Médor magazine (Franstalig)

 • inzendingen voor het Lasemo-festival dat plaatsvindt half juli in het Enghien Park

 • een  overnachting voor twee personen in de gite “Au Vert Limont in Tavier (Anthisnes)” met het internationale ‘Groen sleutel’-label

 • een nacht voor twee personen in de hut van Johanne, een comfortabele boomhut, op het terrein van de boerderij Vévy-Wéron in Wépion

 • een proeverij van speciale bieren aan de bar L'Amère om te drinken in Ukkel of bij Dekkera in Vorst

 • een maaltijd in restaurant Picpoul in Forest

 • een cadeaubon in de Rayon Bio-winkel in Jette

 • een privé vinyasa-yogales gegeven door Joanna Haouzi

 • een proeverij van biologische thee en kruidenthee bij jou thuis voor een groep van maximaal 15 personen onder leiding van Ihsane Haouach

 • een dag in de schuur van Isabelle en Vincent, vriendelijke multifunctionele ruimte met het ‘Groene sleutel’-label in Richelle (Wezet)

 • kaartjes voor de opera "Clemency of Titus", geregisseerd door Éric Gobin, voor het Théâtre des Martyrs in juni 2020 als onderdeel van het Mozartiades-festival

 • een werk van de boskunstenaar Irene de Groot

 • een creatie van Arabelle Poels of Ludivine Hubin of Gwendoline

 • een set klokboren

 • cyclus van 4 wijnproeverijen georganiseerd door Passion for Wine in Brussel

 • biologische wijnflessen, aangeboden door Passion for Wine

 • een mand met biologische producten van Bio Vrac

 • degustatiepakket van biologische bieren, aangeboden door The Sister Brussels

 • toegang voor het watersportcentrum The Spin in Lacs de l'Eau d'Heure

 • kortingen voor escape games georganiseerd door The Spin

 • Een Tunesische fouta of een keukenplank van olijfhout, aangeboden door de kleine biologische kruidenierswinkel in Saint-Gilles.

 • een waardebon in de bulkwinkel of het restaurant van Le Relais du Triporteur in Watermaal-Bosvoorde.

 • ...

Samen bereiken we het gestelde doel, het wordt een feestelijke avond: hapjesbuffet, concert, dj enz.

€ 10 Hartelijk dank, je krijgt van ons een kamerplant.                    

€ 20 (eerste 20): een droom die uitkomt ... de beroemde limited edition Lendland-totebag is van jou.

€ 25 Super, je krijgt twee uitnodigingen voor de lanceringsavond en twee bingokaarten voor die avond.      

€ 50 Waw, je krijgt 4 tickets voor de grote lanceringsavond en elk nog 2 bingokaarten! Veel succes!  

€ 125  (eerste 4): Bravo, je wint een kaart met 4 personal trainingssessies met coach Alexander Espinosa, professioneel triatlontrainer. Fitness, gewichtsverlies, krachttraining enz.: dat beslissen jullie samen + een ticket voor de lanceringsavond en een bingokaart       

€ 150 Top! Dit geeft je recht op toegang voor een groep tot 10 personen tot een workshop rond zero waste, georganiseerd door QuartierWielsWijk, of een van de culinaire workshops die de vzw Les Gastrosophes aanbiedt (lactofermentatie, conserverie, kambucha, sensibiliseringsspelletjes rond betere voeding enz.) + uitnodigingen voor de lanceringsavond en bingokaart

€ 250 De prachtige Koninklijke Muntschouwburg opent zijn deuren of die van zijn ateliers voor een groep tot 25 personen + uitnodigingen voor de lanceringsavond en twee bingokaarten

€ 600 Proficiat, je bent nu officieel partner van Lendland. Een goede zichtbaarheid op onze website is verzekerd! Bovendien geldt alles m.b.t. de vorige prijs ook voor jou!

€ 1200 Ongelooflijk! Niet alleen word je officiële partner van Lendland en geniet je van een mooie zichtbaarheid op onze site, daarnaast organiseren wij voor jou ook een onvergetelijke teambuildingdag: bezoek aan de ateliers van de Koninklijke Muntschouwburg, het eigenlijke theater, het zangatelier enz.

Ben je een gokker? Wilt u uw kansen op het winnen van een prijs bij Bingo verhogen? Voor elke 10€ die je aan je donatie toevoegt, krijg je een extra grid voor het spel. Dit geld moet op Lendland's rekening gestort worden: BE36 9733 6565 5981

Veel succes !

Investeren in het Lendland-project is meer dan een bijdrage leveren om de gratis diensten online te zetten. Het is bouwen aan een meer solidaire wereld en een steentje bijdragen aan een ambitieus project dat je ongetwijfeld tal van interessante ontmoetingen zal opleveren!

Volg ons: 

 

Schrijf u in op onze nieuwsbrief om te weten wanneer Lendland's diensten online zullen zijn! (beloofd, er zullen geen ongewenste berichten of meldingen zijn).

Lendland is een project dat gesteund wordt door de Koning Boudewijnstichting en de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie van het Brussels Gewest.

 

In samenwerking met Amadeus&Co, l'Amère à boire, Au Rayon Bio, le gîte Au Vert Limont, Le Bamp, Bio Vrac, le Dekkera, la Ferme de Vevy Wéron, le festival Lasemo, Imagine the aiR, Les Gastrosophes, la grange d'Isabelle et Vincent, Médor, NoJavel ! , Panther Print, Passion for Wine,  La petite épicerie bio, Picpoul, Publiq, The Sister Brussels Café, The Spin, and The Koninklijke Muntschouwburg.