Le Bar à Jeux: Brussel aan het spelen krijgen!

/ Moderne gezelschapsspelletjes en ludieke animaties

Owner

/ Moderne gezelschapsspelletjes en ludieke animaties

Christophe (37 jaar) en Nicolas (28 jaar) speelden als kind al graag spelletjes. Met de opkomst van de zogenaamd ‘moderne’ spelen enkele jaren geleden is ook hun passie mee geëvolueerd. Beide heren slaan de handen in elkaar en willen zo veel mogelijk mensen laten kennismaken met en delen in hun passie voor spelen.

Contacteer projecthouder
Dit project is beëndigd op 30/06/2019

Een nieuwe soort bar opent weldra in Sint-Gillis zijn deuren. Het wordt een plek vol spelletjes en verrassende activiteiten met maar één doel: Brussel aan het spelen krijgen! Kies een van de 500 spelletjes uit onze spelotheek en drink een lekker glas ambachtelijk bier of lokaal vruchtensap.

Le Bar à Jeux wordt een levendige en hartelijke plaats. Christophe en Nicolas, twee spelletjesfanaten, zullen je er met de glimlach verwelkomen en de moderne gezelschapsspelletjes laten (her)ontdekken!

Elke week organiseren we andere activiteiten: een thema-avond, een moordspel, een escape game, het testen van prototypes, exclusieve nieuwigheden …

Zelf een fervente speler of gewoon nieuwsgierig? Kom nieuwe spelers ontmoeten en maak deel uit van onze mooie, groeiende community!

Geen inspiratie voor een spel en lees je niet graag de spelregels? Geen probleem! We stellen je met plezier een leuk spel voor én leggen je haarfijn uit hoe het werkt.

Voor amper 3 euro heb je 1 dag lang toegang tot onze spelotheek met meer dan 500 spelletjes en onze activiteiten.

Gewoon een glaasje drinken? Dat kan! Onze selectie bieren en artisanale frisdranken uit de streek zijn absoluut de moeite! Een kleine honger? Ook daar zijn we op voorzien.

Waarom doen we via crowdfunding een beroep op jou?

De grote werkzaamheden en de helft van onze spelotheek (ongeveer 250 spelletjes) zijn al gefinancierd. Maar we hebben nog enkele kleine dingen nodig om het helemaal af te werken:

  • de uitbreiding van onze spelotheek met de aankoop van 250 extra spelletjes;

  • een mooie houten display op maat voor alle spelletjes;

  • ondersteuning van de kunstenaar (de enige echte Bi Hua Yang) die ons interieur onder meer met een grote muurfresco opsmukt.

Mochten we meer centen binnenhalen dan gedacht, dan kunnen we dit gebruiken om de voorziene op maat gemaakte bar te vergroten. En zamelen we nóg meer in, dan kunnen we bij de aanleg van de binnenplaats achteraan nog een glazen schuifdak voorzien. Zo zouden we die extra ruimte ook in de winter kunnen benutten!

Hoe kan je ons steunen?

Spreekt dit project je aan en wil je dit graag zien groeien, vertel er dan over aan je vrienden en familie. Of deel ons initiatief via de sociale netwerken. Dat alleen al zou ons enorm helpen!

En wil je ons effectief financieel steunen, dan klik je gewoon op een van de tegenprestatie! We zetten de verschillende mogelijkheden even op een rijtje.

  • 10 euro: een grote dankjewel op onze Facebookpagina + een klop met de hamer tijdens ons afbraakfeestje + 1 uitnodiging voor de openingsavond + 1 gratis consumptie;

  • 25 euro: vorige tegenprestatie + een 2e uitnodiging voor de openingsavond + een kaart met 10 toegangsbeurten; 

  • 40 euro: vorige tegenprestatie + een 2e consumptie + een bordje met streekgerechten + huisgemaakte ‘gyozas’ (ravioli uit Taiwan) tijdens de openingsavond of op een later tijdstip;

  • 75 euro: vorige tegenprestatie + 1 gratis spelletje naar keuze (te kiezen uit onze selectie of te verzilveren in een waardebon van 35 euro);

  • 200 euro: vorige tegenprestatie + een spelletjesavond voor 2 personen samen met ons in de zaal achteraan in de bar vóór openingstijd (+ gratis drank) + je naam gegraveerd op een muur van de bar of op een tafel;

  • 500 euro: vorige tegenprestatie + gratis levenslang recht op een plaatsje aan tafel;

  • 1000 euro: neem contact met ons op en dan bekijken we hoe we u kunnen bedanken!

Facebook: https://www.facebook.com/lebarajeux

Instagram: https://www.instagram.com/barajeux/

E-mail: info@lebarajeux.be

Kunstenaar: Bi Hua Yang (www.bihuayang.com)

Video: Guillaume Sanchez (www.offtraildiary.com)

lebarajeux