Lea Bayekula - doel: Tokio 2020

/ Royal White Star Athletic

Dit project is beëndigd op 14/01/2018

Wil jij Lea helpen om haar droom waar te maken? Stap mee in het avontuur en draag een centje bij om het profmateriaal te kopen dat ze nodig heeft om zich te plaatsen voor de Paralympische Spelen van Tokio in 2020! 

Lea Bayekula is een jonge, 22-jarige Brusselse paratlete en werkt aan haar sportieve succes bij Royal White Star Athletic.
Deze atletiekclub in Sint-Lambrechts-Woluwe gelooft in haar en helpt Lea om haar droom waar te maken: in 2020 deelnemen aan de paralympische spelen van Tokio.

Omdat Lea aan spina bifida lijdt, kan ze haar benen niet gebruiken. Maar met armkracht en mentale pit strijdt ze voor een plaatsje in de meest prestigieuze competitie van allemaal.

Lea is geklasseerd in de categorie T54 waar ze het Belgische record op de 200 m verbeterde en het Belgische record op de 100 m tot op enkele honderdsten benaderde. In juni 2017 sleepte ze de Belgische kampioenstitel in de wacht op de 200 m.
Lea is ambitieus, moedig en traint hard om haar doelstellingen te verwezenlijken. De Ligue Handisport erkent haar al als jonge belofte, maar Lea mikt op de elitecategorie waar ze als beroepssporter aan de slag wil.

Om daarin te slagen heeft Lea materiaal van een betere kwaliteit nodig. Momenteel beschikt ze alleen over een trainingsrolstoel waarmee ze haar potentieel al volop toont en mooie prestaties neerzet. Met een wedstrijdrolstoel kan ze haar prestaties blijven verbeteren en op nog hoger niveau presteren.

Aan dit materiaal hangt echter een prijskaartje vast dat voor haar onbetaalbaar is. Daarom willen we een beroep doen op mensen met een hart voor sport en op iedereen die Lea wil helpen om haar doel te verwezenlijken. Van € 10 tot € 100 (of zelfs meer?) ... elk bedrag is welkom. We hebben in totaal een bedrag van zo’n € 10 000 nodig.

Om haar “sponsors” te bedanken wil Lea graag iets terugdoen in functie van het geschonken bedrag. Een uitstekende gelegenheid daarvoor is de Grote Prijs William Kevers die haar club organiseert in april. Lea kan er meteen ook haar wedstrijdrolstoel voorstellen, want ze neemt deel aan dit evenement.

 

(Deze tekst werd vertaald door Ubiqus Belgium, taalspecialist van Growfunding)

  •  

https://www.facebook.com/LeaBayekulaOfficiel